ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Nota zero la purtare', online, pentru cei tineri

Publicat: luni, 15 Martie 2021 , ora 13.29

Opera Brașov îi invită pe spectatorii tineri, dar și pe cei nostalgici, să urmărească online, în direct, miercuri, 17 martie 2021, de la ora 18.30, musical-ul "Nota zero la purtare" compus de îndrăgitul Marius Țeicu, având un text adaptat de Ada Vertan. Spectacolul (re)aduce în prim-plan viața de liceu, cu conflictele din sălile de clasă, farsele școlărești, pline de umor, sfiala primelor întâlniri, durerea eșecurilor și, nu în ultimul rând, preocuparea pentru propriul viitor.

Distribuția:

Maria Manole - Cristina Coatu

Adrian Oproiu (Karate) - Dan Ionescu

Ștefan Ursu - Mugurel Oancea

Mihai Pop (Mișu) - Bogdan Mirică

Ion Corvin (Barbarossa) - Emil Dumbravă

Mia Luca - Anca Panait

Octavian Săvescu - Marius Tămășanu

Cristian Bădina - Valer Lucaciu

Ioan Lazăr (Johny) - Paul Tomescu (debut)

Horia Chițiba (Vucea)/Dirigintele - Ștefan Schuller

Profesorul de geografie (Columb) - Lorand Cristian

Directorul/Manole - Lucian Burlacu

Administratorul - Ion Tașcă

Georgiana Modorcea - Simona Manole

Ana Maria Longin - Alina Ichim

Camelia Roberta Popescu - Mihaela Marele

Își dă concursul Baletul Operei Brașov.

Regia artistică a spectacolului "Nota zero la purtare" este semnată de Silvia Papadopoulos. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Ramona Mezei. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=LbKlQhqmST4&feature=youtu.be și va putea fi vizionat gratuit!

Sâmbătă, 20 martie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invită să vizionați online, LIVE, un eveniment care s-a bucurat de un real succes încă de la prima reprezentație - "Prin lumea muzicii de film". Spectacolul aduce în atenție cele mai cunoscute coloane sonore ale filmelor care au marcat istoria cinematografiei mondiale, cum ar fi "Pe aripile vântului" (1939) - unul dintre cele mai vizionate filme din istorie, bucurând milioane de cinefili, o producție care a deținut zeci de ani supremația încasărilor; "Casablanca" (1942), considerat unul dintre cele mai bune filme ale secolului XX; "Luminile rampei" (1952) - scris, produs și regizat de Charlie Chaplin, cel care a și compus coloana sonoră a acestei pelicule; musical-ul "Sunetul muzicii" (1965) - cu Julie Andrews și Christopher Plummer în rolurile principale; "Romeo și Julieta" (1968), filmul care l-a avut ca regizor și co-scenarist pe celebrul Franco Zeffirelli; "Love Story" (1970) - filmul care nu mai are nevoie de nici un fel de prezentare, care a inspirat milioane de tineri; "Nașul" (1972), celebra producție a lui Francis Ford Coppola, care i-a avut în rolurile principale pe Marlon Brando și Al Pacino, ajungând până la "Titanic" (1997) - câștigător a nu mai puțin de 11 premii Oscar și "Evita" (1996), filmul ce a avut-o pe Madonna în rolul Evitei Peron.

Melodiilor de neuitat din aceste filme le vor da viață soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Anda Pop, Asineta Răducan, Carmen Topciu, Valentina Mărgăraș, Lăcrămioara Schuller, Cristina Roșu, Simona Manole, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Valentin Marele, Adrian Mărcan, Marian Rește. La pian îi va acompania Ovidiu Mezei, cel care a și avut ideea acestui original spectacol. Soliști balet: Anamaria Boancă, Dorin Mirea. Își dă concursul Corul Operei Brașov. Prezentarea acestui eveniment va fi făcută de Irina Margareta Nistor, cunoscut critic de film și îndrăgită voce. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Ramona Mezei. Regie scenă: Marilena Aldea.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=TQiqXEFfZLE și va putea fi vizionat gratuit!