Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Pavilion Muzical - lecții muzicale în clasă și acasă

Publicat: joi, 11 Martie 2021 , ora 16.01

Lecțiile muzicale produse de asociația Tribul Artistic se lansează începând cu 13 martie


Pavilion Muzical - lecții muzicale în clasă și acasă, proiectul prin care asociația Tribul Artistic produce 9 episoade de educație muzicală digitală, a ajuns la final. Începând cu ziua de sâmbătă, 13 martie, ele vor fi lansate pe platforma de învățare www.pavilionmuzical.ro, cu o recurență de două episoade pe săptămână. La realizarea videoclipurilor muzical educaționale au contribuit 40 de muzicieni din România și din afara ei, materialele urmând să fie puse la dispoziția profesorilor și tinerilor pasionați de muzică în mod gratuit.



În primul episod, lansat pe 13 martie, "actori" principali sunt membrii trupei Cobzality, care ne introduc în lumea folclorului românesc reinterpretat de influențe electro-worldmusic. Pe parcursul celor 9 lecții muzicale prind viață numeroase instrumente, ritmuri, note sau genuri muzicale, cu ajutorul formațiilor PlaCello, Seven's TM Show Band, Dincolo de Ziduri, a muzicienilor Raluca Ilovan, Răzvan Poptean, Rareș Sângeorzan, Andrei Gologan, Roxana Cîrciu, Eduard Antal, Mădălin Luca, Vălungan Remus, Panici Rădoie, Ana Kui, Johnny Kui,DJ K-lu & MC Woodie și a directorului artistic al proiectului, Vlad Popescu. Videoclipurile vor avea o durată de aproximativ 22 de minute și vor include două componente: una teoretică și una practică, la care se adaugă un scurt interviu în care rolul de reporter îl joacă elevi din clasele V-VIII, curioși de tainele muzicii.



Odată cu lansarea primului episod va fi lansată și platforma de învățare digitală www.pavilionmuzical.ro - instrument ce își propune să devină un centru de resurse pentru profesorii de muzică, dar și pentru cei interesați să descopere muzica. Aici cadrele didactice își pot crea un cont și pot contribui cu materiale educaționale proprii. "Inspectoratul Școlar Județean Timiș este un partener de nădejde în demersul nostru de a lărgi orizonturile cunoașterii pentru tinerii pasionați de muzică și ne bucurăm că prin reprezentanții ISJ Timiș vom ajunge și la profesorii de educație muzicală din alte județe", spune Ovidiu Florian Andriș, manager asociația Tribul Artistic.



Finalul proiectului va fi marcat de o caravană muzicală prin care membrii echipei Pavilion Muzical, alături de o parte din muzicienii ce apar în videoclipuri, vor merge în mai multe școli din județ și vor prezenta lecțiile muzicale digitale în cadrul orelor școlare. Dacă măsurile pandemice o vor impune, caravana se va desfășura online.



Proiectul este derulat de Tribul Artistic și finanțat prin programul "În stare de bine", susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Un alt sponsor în cadrul proiectului este Fundația Alber.

*****

Despre beneficiarul de finanțare

Tribul Artistic dezvoltă și promovează manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente independente sau în parteneriat cu alte asociații, implementate la nivel local și național. Printre proiectele de referință ale asociației, enumerăm: Romanian Chamber Orchestra (reunește, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru, 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii), Eufonia Festival (cel mai important festival de muzică clasică de cameră din vestul României), PAVILION (un proiect de educație muzicală dedicat tinerilor și copiilor).



Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viață sănătoasă și care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma "Implicarea face diferența", sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.