ACUM:
16.00
În universul muzicii (R)
Urmează: 17.25 Promo
Apoi: 17.29 Promo RRM

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București o omagiază pe celebra prim-balerină, Irinel Liciu

Publicat: vineri, 19 Februarie 2021 , ora 13.50

În an Centenar, Opera Națională București își propune să readucă în atenția publicului iubitor de artă lirică și balet personalități marcante ce au scris istorie în cei 100 de ani de activitate artistică a instituției.

Primul eveniment readuce în memoria publicului pasionat de balet cariera și viața uneia dintre cele mai mari prim-balerine din istoria primei scene lirice a țării, Irinel Liciu. Documentarul "ABIS" va fi transmis pe pagina de Facebook a Operei Naționale București luni, 22 februarie 2021, începând cu ora 19:00.

În cei 100 de ani de activitate bogată, Opera Națională București a devenit componentă fundamentală a culturii și vieții muzicale și dă măsura unui nivel general al receptării artei.

Timp de două decenii, Irinel Liciu a fost prim-balerina Operei Naționale București în perioada 1950 -1970.

Scena Operei Naționale București a fost onorată, de-a lungul timpului, de prezența multor artiști excepționali, care și-au desfășurat activitatea strălucitoare în spectacole de referință, cărora le-au conferit o frumusețe și anvergură greu de egalat. Printre aceștia, ilustra balerină Irinel Liciu ocupă un loc unic în felul său: personajele lirice, cu o încărcătură dramatică profundă, realizate cu o finețe și o dăruire impresionantă, rămân și astăzi în sufletul celor care au trăit bucuria de a o aplauda în creații excepționale - fie în Maria din "Fântâna din Baccisarai", în Tai Ho din "Macul roșu", fie în Swanilda din "Coppélia", Parașa din "Călărețul de aramă" sau Odette-Odile din "Lacul lebedelor" și multe altele. Iar interpretarea plină de tristețe, de o expresivitate îmbinând grația, disperarea și poezia, din "Moartea lebedei", va trăi veșnic în amintirea noastră.

Înregistrarea documentarului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, în link-ul https://www.facebook.com/operanb.ro; fiind accesibilă publicului doar pe durata difuzării acestuia.