ACUM:
17.30
Free
Urmează: 18.00 Planeta jazz De la swing la stilul anilor 2000, marile nume ale jazzului.
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Carmina Burana', 'La Traviata' și 'Tango. Radio & Juliet', în această săptămână pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 15 Februarie 2021 , ora 11.27

Opera Națională București prezintă în săptămâna 15-21 februarie 2021 trei titluri celebre din repertoriul universal și vă invită în Sala Mare de Spectacole să ne bucurăm împreună de emoția coregrafiilor de balet și a interpretărilor vocal simfonice de excepție.

Miercuri, 17 februarie, începând cu ora 18:30, vă invităm la spectacolul "Carmina Burana" de Carl Orff, în conceptul regizoral al lui Alexandru Nagy. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. "Carmina Burana" este o cantată scenică profană, elementul reprezentativ fiind corul. Sursa de inspirație a acestei creații o constituie cântecele și poeziile din latina veche, germana Evului Mediu și franceza aceleiași perioade, dintr-un manuscris din secolul XIII, păstrate în mănăstiri benedictine și editate de către J. A. Schmeller.

Sâmbătă, 20 februarie, începând cu ora 18:30, vă propunem spectacolul "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în regia lui Paul Curran. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Spectacolul readuce în atenția publicului celebra poveste emoționantă a curtezanei care a trăit în Parisul primei jumătăți a secolului XIX - lea sub numele de Marie Duplessis și care a marcat existența unor artiști precum compozitorul Franz Liszt și scriitorul Alexandre Dumas-fiul. Acesta din urmă, în semn de omagiu postum, a ales-o drept muză pentru celebrul său roman "Dama cu camelii", care i-a servit lui Giuseppe Verdi drept sursă de inspirație pentru opera sa, "La Traviata", a cărei primă reprezentație la București a a avut loc în anul 1856, la câțiva ani de la premiera mondială de la Teatrul La Fenice din Veneția.

Duminică, 21 februarie, începând cu ora 18:30, pe scena Operei Naționale București va avea loc spectacolul coupé de dans contemporan "Tango. Radio & Juliet" în coregrafia lui Edward Clug. Ambele lucrări ale coregrafului reprezintă un poem coregrafic, fiecare în parte fiind structurată ca poezie de stare. Mișcările dansatorilor, atent elaborate, spectaculoase, sunt încărcate de forță, atât în "Tango", cât și în "Radio and Juliet". În "Tango", Clug împrumută pași de tango argentinian, iar în "Romeo and Juliet" mișcări contemporane, rapide, uneori asemănătoare cu figuri breakdance. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și opusul poveștii eternilor îndrăgostiți (Romeo și Julieta) se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul "Tango. Radio and Juliet" pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate. Spectacolul se adresează în mare parte publicului tânăr, dar și spectatorilor dorinic să încerce o experiență specială, o nouă formulă de dans contemporan.

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%.

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii în link-ul: https://operanb.ro/vouchere/