ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Teatrelli se redeschide cu o premieră de excepție: 'Maria de Buenos Aires' - un nou spectacol-eveniment marca Răzvan Mazilu

Publicat: vineri, 12 Februarie 2021 , ora 14.42

Avanpremiera și premiera spectacolului Maria de Buenos Aires, programate pentru 16 și 17 februarie, sunt sold out, biletele epuizându-se în mai puțin de o oră de la punerea în vânzare. Maria de Buenos Aires este cea mai recentă producție CREART/Teatrelli, pentru care cunoscutul artist Răzvan Mazilu - promotor al musicalului în România - semnează deopotrivă regia, coregrafia și costumele originale.

Pe muzica lui Astor Piazzolla și libretul lui Horacio Ferrer, o extraordinară "operetă-tango", spectacolul Maria de Buenos Aires este o nouă provocare pe care cunoscutul artist Răzvan Mazilu o aduce publicului. În viziunea lui Dragoș Buhagiar, cel mai premiat scenograf român, spectatorii suntinvitați să pătrundă în atmosfera poetică și decadentă a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, spațiul Teatrelli fiind complet reinventat și recreat pentru acest spectacol. Noua producție îi reunește pe unii dintre cei mai bine cotați actori români: Gheorghe Visu - în rolul Spiritului, alături de tinerii Ana Bianca Popescu - în rolul Mariei de Buenos Aires, și Lucian Ionescu, interpretând mai multe roluri masculine. Totodată, spectacolul beneficiază de participarea lui Emy Drăgoi la acordeon.

"Încă nu am ajuns la Buenos Aires. Plănuisem o călătorie anul trecut, dar nu a fost să fie, cum nu au fost să fie multe altele. Așa că am adus pe scenă un Buenos Aires imaginat din toate clișeele și locurile comune știute, pe care le-am dinamitat, le-am întors pe dos și le-am livrat, sper, în cel mai seducător mod cu putință.Un Buenos Aires inspirat din lecturile din García Márquez și Borges, o fotografie destul de cunoscută a poetului aproape orb, sprijinit melancolic în baston, stă la baza Spiritului, personaj interpretat de Gheorghe Visu", mărturisește Răzvan Mazilu.

Următoarele reprezentații cu public ale spectacolului "Maria de Buenos Aires" vor fi anunțate în cursul săptămânii viitoare.

Celebrul regizor și coregraf Răzvan Mazilu se află la o a doua colaborare cu Teatrelli, după succesul cu "Mon Cabaret Noir".

În acest context, cu ocazia premierei producției-eveniment "Maria de Buenos Aires", înainte de a intra în spațiul Teatrelli și în atmosfera poetică a orașului Buenos Aires de la începutul secolului 20, publicul este invitat în Galeria creart, în lumea cabaretului berlinez din anii 1920, respectiv în universul "Mon Cabaret Noir", surprins de fotografii Mihaela Tulea, Florin Bondrilă și Dragoș Toader. Expoziția de fotografie și costum va fi deschisă în perioada 15 februarie - 14 martie 2021.