ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Mischa Maisky și Christian Badea, doi artiști excepționali, în stagiunea online a Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: miercuri, 10 Februarie 2021 , ora 9.32

Filarmonica "George Enescu" programează pentru 11 februarie 2021, de la ora 19.00, transmiterea unei înregistrări, care include un concert extraordinar de pe 8 noiembrie 2018 ai cărui protagoniști sunt doi mari artiști ai lumii: Mischa Maisky, considerat un Mick Jagger al muzicii clasice și supranumit "Paganini al violoncelului", și Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii. Violoncelistul, care reprezintă la cel mai înalt nivel școala interpretativă rusă, va interpreta, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii "George Enescu", Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104 de Antonin Dvoűák. În prima parte a transmisiunii de joi-seară, va fi difuzată o înregistrare cu Simfonia nr. 2 in re major, op 73 de Johannes Brahms, interpretată la data de 11 aprilie 2019 de Orchestra simfonică a Filarmonicii, condusă de maestrul Badea.

"Marele violoncelist Mischa Maisky - una din cele mai importante și complexe personalități ale artei interpretative din ultimele decenii - a oferit, în 2018, Concertul de Dvoűák, o lucrare de referință în literatura solistică", a declarat Christian Badea. Proiectul a fost derulat în cadrul "Concertelor Centenarului la Ateneul Român", în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Alpha Bank România. "E o bucurie să cânt Concertul de Dvoűák pe scena Ateneului român, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii «George Enescu», dirijată de maestrul Christian Badea", a subliniat violoncelistul Mischa Maisky, în noiembrie 2018, când a prezentat acest concert în România.

STAGIUNE ONLINE

Joi, 11 februarie 2021, ora 19.00

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
CHRISTIAN BADEA

Solist
MISCHA MAISKY

Program:

Johannes Brahms
Simfonia nr. 2 in re major, op 73

Antonin Dvoűák
Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră, op. 104

Înregistrările difuzate pe 11 februarie 2021 vor putea fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.

Înregistrările sunt transmisă, joi-seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990).