ACUM:
15.00
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concertul pentru pian și orchestră - capodoperă a lui Ravel - se cântă la Sibiu

Publicat: miercuri, 3 Februarie 2021 , ora 19.49

La aproape 100 de ani de la prezentarea în premieră a lucrării, cu Maurice Ravel la pupitrul dirijoral, "Concertul pentru pian și orchestră în Sol major" va fi interpretat la Sibiu joi, 4 februarie, în cadrul "Stațiunii Muzicale Brukenthal". Invitații serii sunt dirijorul Radu Postăvaru și pianistul Csiky Boldizsar.

Cu peste 1500 de concerte realizate în țară și peste hotare, dirijorul Radu Postăvaru promovează muzica modernă și contemporană în concertele sale, precum și tineri interpreți pe care i-a susținut de-a lungul carierei. Actualmente este cadru didactic asociat doctor al Universității Naționale de Muzică din București, dirijorul permanent al orchestrei simfonice a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești și invitat al unor orchestre de prestigiu din lume.

Profesor universitar la Academia de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj, Csíky Boldizsára susținut concerte cu toate orchestrele simfonice din România și a realizat mai multe înregistrări: CD, la Radio și TV. A fost invitat în repetate rânduri ca membru al juriului concursurilor internaționale de pian, susținând de asemenea cursuri de măiestrie în țară și în străinătate.

Recunoscut ca un maestru al orchestrației și un artizan meticulos, Maurice Ravel este unul dintre marii creatori ai epocii moderne. Concertul pe care muzicienii îl vor prezenta joi la Sibiu a fost intepretat la Paris în 1932, în intepretarea pianistei Maguerite Long, avându-l la pupitrul dirijoral chiar pe compozitorul Maurice Ravel.

În programul serii mai sunt incluse incluse "Simfonia nr.1 in Re major" de Charles Gounod și Paul Dukas - "La Peri" (Fanfare).

Evenimentul se va desfășura cu prezența publicului, în limita a 30% din capacitatea sălii, respectând toate normele sanitare în vigoare. Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare online, pe platforma iabilet.ro, și la Casa de bilete a Sălii Thalia. Prețul unui bilet este de 40 și 30 de lei. Informații suplimentare se pot obține la telefon: 0735566486.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Următorul concert este programat joi, 11 februarie 2021.

Concert simfonic. Carnaval.

Orchestra Simfonica a Filarmonicii Sibiu
Dirijor: Tiberiu Soare
Soliști: Sorin Petrescu, Doru Roman, Marko Ristiæ

asCULTă:
P.I.Ceaikovski - "Anotimpurile" op. 37, partea a doua Februarie-Carnaval pentru pian, percuție și orchestră (orch. Sorin Petrescu)
Astor Piazzolla - Five Tango Sensations - Concert pentru acordeon și orchestra de coarde (aranjament Aleksandar Jakovljevic)
Joe Porter - The Traveling Carnival
N.Paganini - Carnavalul Venețian Reloaded - variațiuni pentru pian, percuție și corzi (orch. Sorin Petrescu).

Urmăriți-ne pe:

www.facebook.com/FilarmonicaSibiu

www.youtube.com/FilarmonicadeStatSibiu

www.instagram.com/filarmonicasibiu

https://filarmonicasibiu.app.link/asCULTa

www.tiktok.com/FilarmonicaDeStatSibiu