ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Capodopere romantice live cu orchestra Filarmonicii 'George Enescu'

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2021 , ora 9.07

Filarmonica "George Enescu" continuă, în cadrul stagiunii, să susțină concerte live, fără public, la Ateneul Român, transmise pe canalele online ale instituției. Joi, 14 ianuarie 2021, de la ora 19.00, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", condusă de dirijorul Radu Popa, va avea în program Concertul în la minor, pentru violoncel și orchestră, op. 129 de Robert Schumann și Simfonia nr. 4, în do minor, D417, "Tragica" de Franz Schubert. Solist este violoncelistul Octavian Lup. Despre compoziția lui Schumann, muzicianul Dimitrie Dinicu remarca, în volumul "Concerte pentru violoncel", că "paginile acestui concert freamătă de sensibilitate și pasiune".

La cea de a patra simfonie a lui Schubert, terminată la 27 aprilie 1816, la Viena, denumirea de "Tragica" a fost adăugată ulterior. "Este adevărat că după luminoasele simfonii de început, aceasta apare mai sumbră, îndeosebi în prima parte și mai plină de contraste dramatice în final, cele din mijloc fiind doar pe alocuri cu accente care să justifice denumirea. Încă tributar lui Beethoven, Schubert din această simfonie se arată el însuși, îndeosebi în invenția melodică și în înlănțuirile armonice", apreciază muzicologul Petre Codreanu.

Concert simfonic fără public

14 ianuarie 2021, ora 19.00, Sala mare a Ateneului român

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor
RADU POPA

Solist

OCTAVIAN LUP (violoncel)

Program

Robert Schumann
Concertul în la minor, pentru violoncel și orchestră, op. 129

Franz Schubert
Simfonia nr. 4, în do minor, D417, "Tragica"

Concertul live din 14 ianuarie 2021 va putea fi ascultat pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.

Concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 ).