ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Opera Națională București deschide Stagiunea 2020-2021 cu spectacolul 'Tosca'

Publicat: luni, 5 Octombrie 2020 , ora 11.13

Stagiunea 2020-2021 a Operei Naționale București aduce în atenția publicului cele mai îndrăgite titluri din repertoriul universal de operă și balet. Vă invităm să ne reîntoarcem în minunata lume a artei lirice în Sala Mare de spectacole.

Debutul acestei stagiuni îl va reprezenta povestea unei celebre cântărețe de operă, Floria Tosca, și a marelui ei sacrificiu, în numele iubirii. Așadar, joi, 8 octombrie, începând cu orele 19:00, cortina de catifea se va ridica pentru spectacolul "Tosca" de Giacomo Puccini. Regia, decorul, costumele și light design-ul poartă semnătura lui Mario De Carlo, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Seara de sâmbătă, 10 octombrie, orele 19:00, este dedicată dansului, începutul de stagiune va aduce iubitorilor de balet "Gala de Balet", spectacol în care îi veți putea urmări pe prim-balerinii, soliștii, dar și ansamblul de balet al Operei Naționale București. Trei fragmente din trei balete cunoscute și îndrăgite de public vor face parte din programul serii. "Frumoasa din Pădurea Adormită" de P. I. Ceaikovski, "Corsarul" de Adolph Charles Adam și "Don Quijote" de Ludwig Minkus vor încânta prin diversitate, culoare, grație și energie, aducând în prim-plan repertoriul clasic ce reprezintă forța companiei de balet a Operei Naționale București. Nu vor lipsi momente coregrafice moderne, consacrate sau în premieră, care vor completa cu succes această seară pe care ne-o dorim plină de emoție. Sub îndrumarea Corinei Dumitrescu, regizoarea acestui spectacol, balerinii Operei Naționale București vor reveni pe scenă după o grea și lungă așteptare, pentru a încânta publicul nerăbdător.

Duminică, 11 octombrie, începând cu orele 19:00, vă invităm la spectacolul "La Traviata" de Giuseppe Verdi, în regia și mișcarea scenică a lui Paul Curran, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu. Una dintre cele mai cântate opere din lume - așa cum era încă de pe vremea lui Verdi, când mai toate instituțiile muzicale o aveau în repertoriu - "La Traviata" a fost compusă la puțin timp după ce Verdi a văzut la Paris piesa de teatru adaptată după romanul lui Alexandre Dumas-fiul, "Dama cu camelii".

Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare eveniment, sala de spectacole va putea primi un număr redus de spectatori, iar reprezentațiile vor avea o durată mai scurtă, conform normelor oficiale în vigoare.