ACUM:
0.00
Adagietto
În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Urmează: 0.55 Imnul de stat
Apoi: 1.00 Notturno produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Oratoriul 'Visul lui Gerontius' de Edward Elgar, difuzat online de Filarmonica 'George Enescu'

Publicat: marți, 7 Aprilie 2020 , ora 8.57

Joi, 9 aprilie 2020, de la ora 19.00, în saptămâna ce precede Paștele catolic,Filarmonica "George Enescu" vă propune, în cadrul stagiunii online, oratoriul "Visul lui Gerontius" de Edward Elgar.

Orchestra și Corul Filarmoniciii "George Enescu" sunt conduse de dirijorul britanic Alexander Walker. Rolul lui Gerontius este interpretat de tânărul tenor britanic Oliver Johnston, care îi are alături pe ceilalți doi soliști invitați: mezzosoprana Aura Twarowska (Îngerul) și basul Marius Boloș (Preotul/ Îngerul Agoniei). Corul Filarmonicii "George Enescu" este pregătit de maestrul Iosif Ion Prunner. Concertul a fost realizat cu sprijinul Societății Elgar din Marea Britanie. Înregistrarea concertului "Visul lui Gerontius", susținut Sala mare a Ateneului Român, este din 18 octombrie 2019.

În contextul crizei cauzate de virusul COVID-19 și pentru a contribui la accesul la cultură în această perioadă, Filarmonica "George Enescu" vă invită joi, de la ora 19.00, pe site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul pe aceste canale online va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii.