ACUM:
10.00
Arpeggio
3 ore cu și despre Interpretul zilei, Opera si vedetele ei, CD Review.
Urmează: 12.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 12.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica 'George Enescu' anunță înființarea canalului propriu pe YouTube

Publicat: joi, 2 Aprilie 2020 , ora 9.24

Filarmonica "George Enescu" se aliniază trendului digital din secolul XXI și din această perioadă de criză marcată de răspândirea COVID-19, anunțând înființarea canalului YouTube propriu, care poate fi accesat, începând de joi 2 aprilie 2020, de la ora 19.00, la adresa:

https://www.youtube.com/channel/UCFVc6Awuyc05Vh7CWrFnXvw?fbclid=IwAR0xy_lVQbR73nS7sWZCoj72xGeoL7DnAqLAudWI8rXgcFfyj4ZyIux1C2g.

Primul eveniment transmis pe canalul de YouTube, joi, 2 aprilie 2020, de la ora 19.00, coincide cu deschiderea stagiunii online a Filarmonicii "George Enescu".

Canalul YouTube al Filarmonicii "George Enescu" se adaugă celorlalte instrumente de promovare ale evenimentelor instituției: site web (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), newsletter.

Pe canalul YouTube veți regăsi, în perioada următoare, transmisiunile înregistrărilor concertelor simfonice, interviuri cu artiștii oaspeți din țară și din străinătate, reportaje, documentare, conferințe, transmisiuni în direct din Sala Mare a Ateneului Român.

Canalul YouTube nou creat oferă celor interesați posibilitatea de abonare și de alertare prin e-mail asupra noilor postări. Accesul pe aceste canale online ale Filarmonicii"George Enescu" va fi gratuit pentru toți iubitorii muzicii.

Înregistrările concertelor simfonice vor rămâne pe canalele online timp de 48 de ore.

Prima înregistrare, difuzată în regim de live streaming pe canalele online (YouTube, site, Facebook), joi, 2 aprilie 2020, va fi cea din 30 noiembrie 2018, din celebra serie "Concertele Centenarului de la Ateneul Român", concert care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri de Filarmonica "George Enescu" și de Ministerul Culturii.

Orchestra este condusă de maestrul Christian Badea, prim-dirijor principal al Filarmonicii și unul dintre cei mai valoroși artiști români de anvergură internațională, iar în ipostază de solist este Daniel Ciobanu, unul dintre cele mai strălucite tinere talente născute pe pământ românesc, laureat al numeroase concursuri internaționale de pian, cu o ascensiune artistică spectaculoasă în ultimii ani.

Programul concertului înregistrat cuprinde lucrări reprezentative din repertoriul românesc și universal. Cele două Rapsodiide George Enescu marchează începutul și finalul concertului. O altă creație autohtonă a fost selectată din creația lui Alfred Alessandrescu, continuator al moștenirii enesciene în secolul XX - poemul simfonic Acteon. Pe lângă acestea, programul cuprinde lucrări semnate de doi dintre cei mai importanți și populari compozitori de anvergură universală - Serghei Rahmaninov și Georges Bizet. Daniel Ciobanu interpretează îndrăgita Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră a marelui romantic rus, pentru ca apoi Christian Badea și Orchestra Filarmonicii să ofere publicului selecțiuni din bine cunoscuta Suită Carmen, din opera omonimă compusă de Bizet.

Vă invităm să vă abonați la canalul YouTube al Filarmonicii "Geoge Enescu".

Rămâneți alături de noi pe canalele:

Siteul Filarmonicii "George Enescu"

Pagina YouTube a Filarmoncii "George Enescu"

Pagina de Facebook a Filarmonicii "George Enescu"

Vă dorim vizionare plăcută!