ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Christmas Fantasy' - concert de Crăciun prezentat de Corul Academic Radio -

Publicat: miercuri, 5 Decembrie 2018 , ora 11.18

Cele mai frumoase și mai cunoscute colinde românești, dar și cântece de Crăciun din repertoriul internațional vor aduce atmosfera caldă a sărbătorilor de iarnă la Sala Radio!

Corul Academic Radio vă invită marți, 11 decembrie (19.00) la un superb eveniment de Crăciun intitulat "Christmas Fantasy" ("O poveste de Crăciun"). Evenimentul va fi cu atât mai special cu cât va oferi publicului ocazia să asculte cu acest prilej și orga Sălii Radio, cea mai mare din țară și din sud-estul Europei - 7.600 de tuburi - realizată în Cehia, în 1960.

Mi-am dorit foarte mult ca anul acesta să prezentăm publicului un altfel de concert de colinde. Crăciunul este probabil cea mai așteptată sărbătoare din an. Este momentul retrăirii fericite și intense a sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum ni-o amintim toți din vremea copilăriei noastre. În interpretarea membrilor Corului Academic Radio veți putea asculta unele dintre cele mai frumoase colinde românești și cântece de Crăciun din repertoriul universal, iar momentul inedit al serii îl va reprezenta colaborarea cu membrii Romanian Brass Quintet. - declară CIPRIAN ȚUȚU, dirijorul Corului Academic Radio

Din repertoriul serii vor face parte colinde ca Nouă azi ne-a răsărit, La portița cerului, La Vitleem colo-n jos, După datini colindăm și cântece de sărbători din repertoriul internațional ca Jingle bells, Joy to the world, We wish you a merry Christmas ș.a.

Concertul se va derula sub bagheta dirijorului Ciprian Țuțu și se va bucura de participarea cvintetului de suflători Romanian Radio Brass Quintet: Ionel Lazăr, Alexandru Mavroean, Vlad Andrei Buzdugan, Cătălin Bucerzan și Marius Hoghi. De asemenea, îi veți aplauda în concertul de la Sala Radio pe Carmen Săndulescu - pian, Simona Săndulescu - orgă, Aurelia Mihai și Marius Olteanu (flaut), Cristian Balea și Dan Teodorescu - percuție.