ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica 'George Enescu' - deschiderea stagiunii 2018-2019. Pianistul și dirijorul Christian Zacharias într-un program integral Beethoven

Publicat: joi, 27 Septembrie 2018 , ora 16.07
Stagiunea 2018-2019 se va desfășura sub semnul aniversării Centenarului, dar și al aniversării a 150 de ani de la înființarea Orchestrei Filarmonicii "George Enescu" (1868) și a 130 de ani de la inaugurarea clădirii Ateneului Român (1888). Primele concerte sunt planificate pentru zilele de joi, 4 si vineri, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român. Mult îndrăgitul pianist și dirijor Christian Zacharias va conduce Orchestra simfonică a Filarmonicii într-un program Beethoven.

În această toamnă, în continuarea stagiunii aniversare 2018-2019, în Sala mare a Ateneului Român, dirijori și soliști de renume internațional vor fi oaspeții Filarmonicii bucureștene, printre care dirijorii Christian Badea, Paul Nadler, Gerd Schaller, Horia Andreescu, Alexander Walker, Camil Marinescu și soliștii Misha Maisky (violoncel), Lukasz Krupinski (pian) ș.a.

"Deschiderea stagiunii 2018-2019 este o bună ocazie de a reintroduce în atenția opiniei publice concertele primei instituții muzicale din România, aflată în elita muzicală europeană. O stagiune consistentă, angajând nume consacrate din lumea muzicală și academică în evenimente culturale - concerte, conferințe, expoziții etc. - de înaltă ținută. Insistăm să păstrăm cu rigoare și consecvență activități culturale care să omologheze un spațiu al excelenței spiritului rafinat. România are imperativă nevoie de a-și ameliora imaginea în lumea democrată civilizată, iar cultura de performanță, susținută și promovată inteligent, poate juca un rol esențial. Filarmonica George Enescu se străduiește să slujească responsabil acest deziderat", declară domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii "George Enescu".


Joi, 4 și vineri, 5 octombrie, ora 19.00 Ateneul Român
Deschiderea stagiunii simfonice aniversare 2018-2019

Filarmonica "George Enescu" - 150 de ani
Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor și solist - CHRISTIAN ZACHARIAS

Program: Ludwig van Beethoven - Creațiunile lui Prometeu, op. 43 (selecțiuni); Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian și orchestră, op. 37; Simfonia nr. 2, în re major, op. 36


Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro


Christian Zacharias este unul dintre cei mai distinși pianiști ai generației sale. Cunoscut pentru profesionalismul și intransigența sa, Christian Zacharias s-a afirmat pe plan internațional, câștigând premiul Competițiilor de la Geneva și de la Van Cliburn. În 1975 a obținut premiul I la Competiția Ravel de la Paris, iar în 2000 a debutat în Statele Unite, dirijând Orchestra Filarmonicii din Los Angeles. În 2006 a condus Orchestra Filarmonică din New York. A devenit director artistic al festivalulului anual Mozart al Orchestrei Simfonice din Barcelona, dirijor principal al Orchestrei de Cameră de la Lausanne (din 2000), dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice Göteborg (din sezonul 2002/2003). A susținut recitaluri camerale, împreună cu Cvartetul Alban Berg, Cvartetul Leipziger, Heinrich Schiff și Frank Peter Zimmermann. A înregistrat pentru casa EMI până în 1997, după care a semnat un contract cu Dabringhaus și Grimm. Volumul III al concertelor pentru pian de Mozart - înregistrat cu Orchestre de Chambre de Lausanne - a fost laureat cu "ECHO Klassik 2008", volumul IV al acestei serii cu "Diapason d'Or" și cu "Choc du Monde de la Musique". În ianuarie 2007, Christian Zacharias a fost distins cu Midem Classical Award "Artistul anului" la Cannes.