ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sibiul răsfață melomanii cu trei zile de muzică bună în cadrul Classics for Pleasure - 100 de ani de excelență

Publicat: marți, 7 August 2018 , ora 11.53

În perioada 10 - 12 august 2018 peste 300 de artiști vor aduce magia muzicii clasice în centrul istoric al orașului Sibiu. Festivalul va reuni unii dintre cei mai buni artiști români și va fi dedicat Centenarului și succesului internațional cu care orașul se poate mândri în domeniile cultural, turistic și gastronomic.

Deschiderea Festivalului Classics for Pleasure - 100 de ani de excelență va avea loc vineri, 10 august, cu concertul Proms of Delight - un concert ce reunește unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese din istoria muzicală a lumii. Ziua de sâmbătă va aduce două concerte: muzică barocă în Biserica Ursulinelor și o combinație deosebită între rock și clasic în Piața Mare iar închiderea se va face duminică cu concertul Clasic & Magnific.

Unii dintre cei mai buni artiști din România vor urca pe scenă în cadrul festivalului iar Felicia Filip, Petre Sbârcea, Camerata Regală, Marius Budoiu și Luiza Fatyol sunt doar câteva exemple în acest sens.

A VIII-a ediție a festivalului este intitulată 100 de ani de excelență și este dedicată Centenarului și realizărilor cu care Sibiul se poate mândri la nivel internațional. Concret, este vorba despre excelență în domeniul cultural, Sibiul fiind recunoscut la nivel internațional pentru activitatea sa culturală bogată, în domeniul gastronomic, prin titlul de Regiune Europeană a Gastronomiei pe care îl va purta în 2019 și în domeniul turistic, fapt atestat de cele 3 stele Michelin.

Pe lângă programul muzical care garantează o experiență de neuitat pentru toți iubitorii de frumos, festivalul propune și circuite turistice și interviuri inedite.

Accesul la evenimente este gratuit.

În vazul în care va ploua, spectacolele vor fi mutate în interior - toate detaliile vor fi oferite pe www.classicsforpleasure.ro.

Programul festivalului:

10 AUGUST 2018

Proms of Delight, Piața Mare, ora20.00

Dirijor: Adrian Petrescu, Soliști: Luiza Fatyol și Marius Budoiu, Orchestra: Filarmonica de Stat 'Transilvania' din Cluj-Napoca

11 AUGUST 2018

Delectare barocă, Biserica Ursulinelor, ora16.00

Camerata Regală

Rock & Play, Piața Mare, ora20.00

Dirijor: Alexandru Ilie, Solist: Adrian Petrescu, Orchestra: Philarmonia Elite

12 AUGUST 2018

Clasic & Magnific, Piața Mare, ora20.00

Dirijor: Petre Sbârcea, Soliști: Felicia Filip și Diana Maria Petrache, Orchestra: Orchestra Filarmonicii din Sibiu

Festivalul Classics for Pleasure este organizat de Elite Art Club UNESCO si cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.