Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Orchestra Română de Tineret revine în decembrie la București

Publicat: vineri, 2 Decembrie 2016 , ora 13.17
Luna decembrie readuce Orchestra Română de Tineret în atenția publicului din București, cu un șir de Concerte de Gală, cu mari dirijori, oferind un program divers și atractiv.

Astfel, prima apariție va avea loc în Concertul de Crăciun organizat de Primăria Capitalei, prin Centrul Cultural ARCUB, pe 5 decembrie, la Ateneul Roman, când Orchestra Română de Tineret, dirijată de Tiberiu Soare, ii va avea ca solisti pe doi dintre cei mai straluciti artisti romani, soprana Anita Hartig si tenorul Teodor Ilincăi.

Va urma tradiționalul concert "Iarna Magică", organizat de Lanto Communication în colaborare cu Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", din 10 decembrie, de la Ateneul Român, când orchestra va fi condusă de fondatorul său artistic Cristian Mandeal.

Pe 13 decembrie este programat un al treilea concert, la Catedrala Sf. Iosif, cu un alt program festiv, Orchestra Română de Tineret fiind dirijată de Cristian Mandeal și având-l ca solist pe organistul Italian Giorgio Benati, organizatori fiind de această data Institutul Italian de Cultură și Ambasada Italiei la București.
Organizatori și parteneri: Centrul Național de Artă "Tinerimea Română", ARCUB, Lanto Comunication, Institutul Italian de Cultură, Ambasada Italiei la Bucuresti, Filarmonica "George Enescu", Fundația Prietenii Muzicii "Serafim Antropov"

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, România TV, Observator Cultural, Q Magazine

Pentru alte informații legate de activitatea Centrului Național de Artă "Tinerimea Română" și de Orchestra Română de Tineret puteți accesa www.tinerimearomana.ro.


Programul Orchestrei Române de Tineret decembrie București

5 decembrie - Concert de Crăciun - Ateneul Român, ora 19

Orchestra Română de Tineret - dirijor Tiberiu Soare


10 decembrie - Concert Iarna magică - Ateneul Român , ora 19

Orchestra Română de Tineret - dirijor Cristian Mandeal


13 decembrie - Concert de Crăciun - Catedrala Sf. Iosif, ora 19

Orchestra Română de Tineret

dirijor Cristian Mandeal, solist Giorgio Benati - orgă


ORCHESTRA ROMÂNĂ DE TINERET

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat ființă la Sinaia în vara anului 2008, la inițiativa violoncelistului și directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundației "Prietenii muzicii -Serafim Antropov" . Membrii săi, marea majoritate cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, sunt selectați dintre cei mai buni la nivel național. Pregătirea tehnică și artistică este asigurată de la înființare de maestrul Cristian Mandeal. Proiectul "Orchestra Română de Tineret - spirit enescian și tradiție europeană" a pornit din necesitatea racordării tinerei generații de muzicieni români la exigențele și aspirațiile artistice europene. În utimii ani, în rândul membrilor orchestrei sunt adesea cooptați și cei mai valoroși tineri muzicieni din Republica Moldova.

Membră din 2011 a EFNYO (European Federation of National Youth Orchestras), Orchestra Română de Tineret a participat la toate edițiile Festivalului Internațional "Enescu și Muzica Lumii" de la Sinaia începând cu anul 2008. Începând din 2011 a fost constant prezentă în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". În anii 2012, 2014 si 2015 a triumfat în cadrul Festivalului Internațional al orchestrelor de tineret "Young Euro Classics" de la Berlin. Invitată la ultimele 3 adiții ale Festivalului Internațional George Enescu, Orchestra Română de Tineret a desfășurat de asemenea începând din 2011 turnee internaționale în Franța, Germania și Italia, fiind invitată să concerteze în săli celebre precum Santa Cecilia din Roma, Konzerthaus sau Berliner Philarmonik din Berlin, fiind prima orchestră românească prezentă în această celebră sală de concert. Orchestra are statutul de invitat permanent al Stagiunilor Magice organizate de Lanto Communication și a devenit o prezență constantă la ultimele edițiii ale unor prestigioase festivaluri internaționale precum Festivalul Mahler de la Toblach din Italia sau Young Euro Classic de la Berlin. În 2015 si 2016 programul Orchestrei Române de Tineret a cuprins apariții în Italia, Germania, Franța, Austria, Bulgaria, Turcia, Belgia etc.