Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Spectacolul de teatru-dans 'Bal' va avea o nouă reprezentație pe scena Operei Naționale Române Iași

Publicat: vineri, 13 Mai 2016 , ora 9.30

Spectacolul de teatru-dans "Bal" va avea o nouă reprezentație pe scena Operei Naționale Române Iași, sâmbătă, 14 mai 2016, începând cu ora 18:30 . Beatrice Rancea, managerul Operei ieșene revine pe scenă, în rol principal.

Producția este realizată în regia și coregrafia lui Yvette Bozsik (Ungaria), artist ce a câștigat o reputație solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al Collective of Natural Disasters, un grup de teatru - dans de avangardă. Producțiile proprii - peste 30 de spectacole de autor - , colaborările, turneele în Europa și SUA și festivalurile - Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga, i-au adus recunoașterea internațională.

"Ideea spectacolului s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola - "Balul", care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitar" , spune Yvette Bozsik despre "Bal".

Spectacolul reprezintă o călătorie dansantă și muzicală în anii '70.


Conceput în două părți, contrastul dintre acestea este puternic evidențiat: prima parte se petrece într-un local, iar a doua pe o plajă, în firescul naturii. Atmosfera părții a doua este mult mai poetică: cei care, mai înainte, s-au afirmat printr-un dans plin de culoare își prezintă acum propria lor soartă, singurătatea și diferitele momente unice din viață. Materialul sonor ne oferă piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri și atitudini.

Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul "Bozsik" despre dorințe și vise nerealizate, despre singurătate și iubire, despre alienare, interiorizare și căutare de sine.

Alături de Beatrice Rancea interpretează Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Iași.

DISTRIBUȚIA :

BEATRICE RANCEA

PAMELA TĂNASĂ

KOTOMI HOSHINO

OANA IFTIME

MONICA AILIESEI

MARIA COTOROBAI

ANCA ANDRONACHE

GHEORGHE IFTINCA

DUMITRU BUZINCU

ELVIS GACHE

VLAD MĂRCULESCU

CĂTĂLIN PANDEL

BOGDAN TULUC

ALEXANDRU CÂRLESCU

Vă anunțăm că pentru acest spectacol mai sunt bilete disponibile atât la Agenția Operei (tel. 0332.888.448), cât și pe site-ul instituției ( www.operaiasi.ro) la secțiunea Evenimente.