Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Din nou în Stagiunea de marți seara, de la Iași la București, violonista Mălina Ciobanu

Publicat: joi, 21 Aprilie 2016 , ora 16.13
Violonista Mălina Ciobanu este pentru a patra oară oaspete al Stagiunii de marți seara. Ne face plăcere și considerăm o datorie, să urmărim îndeaproape evoluțiile tinerilor noștri muzicieni și să le oferim cu regularitate ocazia de a se prezenta în fața publicului.

La cei aproape 18 ani, Mălina are un repertoriu consistent de premii și concerte. A reușit să impresioneze la toate concursurile la care a evoluat, câștigând premii I și premii speciale. Câteva dintre cele mai recente sunt Trofeul și Premiul I la Concursul de Interpretare Instrumentală W.A. Mozart (Târgoviște), Premiul I la Concursul International Erich Bergel, Premiul Cel Mai Bun Tânăr Artist la Gala Tinerelor Valori, sau de anul trecut: Premiul I la Concursul Internațional George Georgescu (Tulcea), Premiul I la Concursul Național Victor Giuleanu (București), Premiul Special la Concursul Români pentru o lume (București), Premiul Elevul Anului la Gala Modele Feminine, ediția a II-a (Iași), Premiul pentru Excelență în Arte a Rotary Club București Triumph, Premiul Tinere Valori în cadrul Galei Oamenii Timpului etc.

În anul 2016, Mălina Ciobanu a obținut Mențiunea la Concursul Internațional "Concertino Praga" - Cehia.

Stagiunea de marți seara
Marti, 26 aprilie 2016, ora 19:00 -  Ateneul Român - Sala mică

MĂLINA CIOBANU
- vioară
CIPRIAN CIOTLOS
- pian

In program:
Johannes Brahms - Sonata nr.3 pentru pian și vioară  în re minor
Niccolo Paganini -
La Campanella
Franz Schubert
- Rondo op. 70 în si minor 
Henryk Wieniawski - Polonaise Brilliante în La major op. 21


Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00

Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro


Născută la Iași, Mălina Ciobanu a început studiul viorii la 7 ani, cu profesorul Calistrat Catargiu, la Colegiul Național de Artă Octav Bancilă din oraș. În anii ce au urmat, a studiat cu violoniști precum Anton Diaconu, Bujor Prelipcean, Sherban Lupu și Luminița Burcă.

A participat la o serie de masterclasses cu violoniștii: Pierre Amoyal (Elveția), Ida Haendel (S.U.A), Igor Oistrah (Rusia/Belgia), Mihaela Martin (Germania), Liviu Casleanu (Germania), Gabriel Croitoru (Romania), Alexandru Tomescu (Romania), Sherban Lupu (SUA).Tânăra violonistă a concertat cu orchestrele Filarmonicilor din Iași, Ploiești, Botoșani, Bacău, Râmnicu Vâlcea și a susținut peste 70 de recitaluri. În octombrie 2014 a concertat în cadrul Fundației Principesa Margareta a Romaniei la Ateneul Român din București.

În prezent, Mălina Ciobanu este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național de Artă Octav Bancilă din Iași, studiază sub îndrumarea prof. univ. dr. Bujor Prelipcean și este Bursier al Programului "Tinere Talente" in cadrul Fundației Principesa Margareta a Romaniei.

Pianistul Ciprian Ciotloș s-a născut la Sighișoara, în 1975. A început să studieze pianul la Liceul de Artă din Târgu Mureș, sub îndrumarea profesoarei Aved Eva. A urmat apoi cursurile Universității de Arte George Enescu din Iași, Facultatea de interpretare muzicală, specializarea pian, clasa prof. Ioan Welt (promoția 1998). Din 2011 este instrumentist în Orchestra Simfonică a Filarmonicii Moldova din Iași, ansamblu cu o bogată activitate concertistică, alături de care Ciprian a susținut concerte la sediu sau în concertele extraordinare ale ansamblului la două ediții ale Festivalului Internațional George Enescu din București. De asemenea, a participat alături de Corul Academic Gavriil Musicescu la turneele artistice organizate în Olanda, în decembrie 2011 și în Ucraina în decembrie 2013.

Din anul 1999 desfășoară activitate didactică în cadrul Universității de Arte George Enescu din Iași, la clasa de acompaniament muzică de cameră, catedra de coarde.

Biroul de presă
www.fge.org.ro