Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Pianistul Daniel Dascălu. Din nou, de la Viena la București

Publicat: vineri, 29 Ianuarie 2016 , ora 9.14

Pianistul Daniel Dascălu este student al Universității de Muzică din Viena (MDW), la clasa celebrului profesor Martin Hughes. Este licențiat al Universității Naționale de Muzică din București, clasa renumitei pianiste Dana Borșan. Ca elev, a absolvit cursurile Colegiului Național de Muzică "George Enescu" din București, sub îndrumarea profesoarei Eliza Bârzescu. De-a lungul anilor, a participat la numeroase proiecte muzicale de anvergură europeană : European Liedforum- Vilnius; White Keys, Black Keys - Novara; Compozitorii anului 2011 : Liszt, Enescu, Jora, Ziua Europei, Tinerii și Muzica - București, Vacanțe Muzicale - Piatra Neamț, Musical Offering - Brașov; Poesis - Iași.

Daniel Dascălu perseverează continuu în ridicarea nivelului său profesional participând la numeroase cursuri de măiestrie susținute de personalități ale pedagogiei pianului, cum sunt Martin Hughes, Mihaela Ursuleasa, Gabriel Amiraș, Pascal Salomon, Walter Krafft, Csíky Boldizsár, Andreas Henkel.

Stagiunea de marți seara a urmărit atent evoluția tânărului pianist și astfel, Daniel Dascalu este invitat pentru a patra oară să concerteze pe scena Sălii mici a Ateneului Român

Marti, 2 februarie 2016, ora 19:00, Sala mică
Recital de pian DANIEL DASCÃLU
In program:
Franz Schubert - Sonata în Sol major D. 894
Ludwig van Beethoven - Sonata op. 110 în La bemol major 

Coproducãtori: Radio România Muzical, Radio România Cultural.

Incă din timpul anilor de studiu liceal, Daniel Dascălu a desfășurat o susținută activitate concertistică în București; a evoluat pe scena de la Ateneul Român, la Teatrul Act, la Universitatea bucureșteană de muzică, la Palatul Cantacuzino în cadrul programelor Muzeului "George Enescu", la Palatul Mogoșoaia, de asemenea la Brașov, Bușteni, Cluj, Câmpina, Constanța, Onești, Sibiu, Iași, Ploiești, Arcuș-Sfântu Gheorghe etc; a concertat în cadrul unor programe speciale susținând concerte în afara țării, la Dresda, Viena, Cremona, München, Sárospatak; a concertat în compania orchestrei Filarmonicii din Bacău, a orchestrelor de tineret ale UNMB și Colegiului Național de Muzică "George Enescu".

Desfășoară o susținută activitate competițională; n 2014 a fost distins cu Premiul I și Premiul Beethoven acordat de Uniunea Criticilor Muzicali, în cadrul Concursului Național "Mihail Jora", organizat de Universitatea Națională de Muzică București.

Este de remarcat că, pe parcursul ultimului deceniu, tânărul pianist a obținut peste zece distincții naționale universitare și școlare de primă importanță, în cadru competițional.

În anul 2015 a fost distins, la propunerea Universității Naționale de Muzică București, cu Premiul Creativității ArCub- UNATC.

Biroul de presă
www.fge.org.ro

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Luni - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon:  021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro