Arhivă : Agenda de concert Înapoi
Jazz la Peleș
Sâmbătă 26 septembrie 2015, de la ora 16.00, în sala de muzică a Castelului Peleș va avea loc un concert de jazz susținut de New Landscapes, formație alcătuită din: vocalista Ana Maria Galea, pianistul Daniel Csikos și contrabasistul Michael Acker. Aceștia vor explora teritoriul temelor standard, dar și al compoziției și al aranjamentelor inspirate din folclor.
Accesul se face pe bază de invitație, care poate fi obținută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com
Vocalista Ana Maria Galea…
… s-a născutla Galați. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureș la secția de actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri și alte evenimente de notorietate, între care amintim "Noaptea Muzeelor", Festivalul "Leonard", "Vară de Jazz și Poezie la Palatul Mogoșoaia", "Live Acoustic" organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte "Vox Libri" - Deva, dar și în cluburi de jazz sau teatre din întreaga țară. Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri și Lucian Ban în cadrul proiectului "Zilele Muzicale Târgumureșene" organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureș. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate și printr-o rară capacitate de sinteză combinând într-un mod inedit arta dramatică și pasiunea pentru muzică. Îndrumătorii și mentorii ei în domeniul muzical sunt: Anca Parghel, Pedro Negrescu și Mircea Tiberian. Pe lângă concerte, Ana Maria susține în permanență o campanie de promovare a muzicii de jazz prin acțiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea și promovarea de concerte. Artista este și inițiatoarea proiectului "Seri de Jazz și Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureș" și a "Festivalului Internațional Studențesc de Jazz" pentru care a fost și project manager la prima ediție.
Pianistul Daniel Csikos…
… este absolvent al Conservatorului din Cluj, clasa profesor Csiki Boldiszar, cu o bogată activitate concertistică atât în calitate de lider, cât și de side-man. Pasiunea pentru jazz și-a descoperit-o în anul 2007, când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea, cu care colaborează și în prezent. Este autor de muzică pentru teatru. A participat la mai multe workshop-uri susținute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 s-a implicat în proiectul "Oportunități la tine acasă", destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A participat la Gala UNITER în calitate de invitat, ca și la numeroase festivaluri, printre care Festivalul "Leonard" de la Galați, Festivalul International Studențesc de Jazz de la Tîrgu Mureș sau "Vară de Jazz și Poezie" la Palatul Mogoșoaia.
Michael Acker…
… este absolvent al sectiei de Jazz/Muzică usoară a Universității Naționale de Muzică București. Membru al ansamblului vocal-instrumental Canzonetta în perioada 1996 - 2008, Michael Acker a avut ocazia de a participa alături de ansamblu, în turnee în Germania, Austria și Elveția. În decembrie 2012, împreună cu Elena Mîndru Quintet, a susținut un turneu național, cu ocazia lansarii discului "Romanian Christmas Stories". Michael Acker a luat trofeul Festivalului de Jazz din Sibiu, ediția din anul 2013, alături de Liviu Negru și Alexandru Olteanu, în formula Blue Train. În aprilie 2012 obține premiul pentru cea mai bună trupă la Festivalul Internațional Studentesc de Jazz, din Tirgu-Mures, alături de Ana-Cristina Leonte și Albert Tajti. A colaborat cu Mircea Tiberian, Toma Dimitriu, Sebastian Spanache, Nicolas Simion, Lucian Nagy, Cristian Soleanu, Garbis Dedeian, Mihai Iordache, Eduard Jak Neumann, Alexandru Anastasiu, Fernando Mihalache, Petra Acker, Luiza Zan, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Elena Mindru, Ciprian Pop, Sorin Romanescu, Alex Man, Sian Brie, Sorin Terinte, George Natsis, Jimmi Cserkesz, Tavi Scurtu, Laurentiu Zmau, Vlad Popescu, Eugen Nichiteanu, precum și cu artisti straini: Tony Miceli (SUA), Matt Smith (SUA), Eamon Dilworth (Australia) si Nick Bartsch (Elvetia).
Programul complet al stagiunii pe:
http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com