Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara - recital de chitară Duo Kitharsis

Publicat: vineri, 8 Mai 2015 , ora 9.13
Duo Kitharsis a luat ființă la București, în anul 2009 și, în scurt timp, cariera celor doi muzicieni se arcuiește promițător. Participarea îndrăzneață în competiții din țară și din străinătate adună în palmares distincții onorante: Premiul I la Festivalul Internațional de Chitară Transilvania, Ediția a IX-a, Cluj-Napoca (România) în 2011; Premiul II la Concursul European de Chitară Clasică " Enrico Mercatali" Ediția a X-a, Gorizia (Italia) în 2013;Premiul I la Concursul "Drumul spre celebritate", Ediția a V-a, București (România) în 2014; Premiul I la "Concorso di Esecuzione Musicale 'Citta di Piove di Sacco'" Ediția a VII-a, Padova (Italia) în 2014;Premiul I la "Concorso Internazionale di Esecuzione Musicale", Ediția a II-a, Castel Ritaldi (PG), (Italia) în 2014;Marele Premiu la Festivalul Internațional de Chitară Clasică, Ediția a IX-a, Olsztyn (Polonia) în 2014. După ce, de curând, Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan au concertat în Sala Radio din București, în seara zilei de 12 mai, ei vor fi oaspeții Stagiunii de marți seara.

Recital de chitară

Duo Kitharsis

ALEXANDRA PETRIȘOR, DRAGOȘ HORGHIDAN

Program:

Jean-Philippe Rameau

Allemande, Le Rappel des Oiseaux, Les Tendres Plaintes, Les Cyclopes

Dučan Bogdanoviæ

Sonata-Fantasia

Manuel de Falla

Nocturno Dans spaniol nr. 1 din opera La vida breve

Mauro Giuliani

Grandes Variations Concertantes, op. 35

Astor Piazzolla

Tango Suite

Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Muzical.

După absolvirea cu succes a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, la clasa de chitară a lect. univ. dr. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu, Duo Kitharsis își continuă studiile de Master în duo de chitară la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart avându-i ca profesori pe Ivo și Sofia Kaltchev.

Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis - Alexis Muzurakis și Susana Prieto.

Duo Kitharsis a susținut concerte alături de artiști internaționali de renume în diverse festivaluri de chitară, cum ar fi: Festivalul Internațional de Chitară Transilvania (Cluj-Napoca, România), Terra Siculorum (Odorheiu Secuiesc, România) și Hibernal de Chitară (București, România).

În 2014, cea de-a III-a ediție a turneului extraordinar "Muzica în Palatele României" i-a avut ca protagoniști pe Duo Kitharsis. Concertele s-au desfășurat la Palatul Mogoșoaia, Castelul Peleș și Palatul Marincu, dovedind un real succes în rândul publicului iubitor de muzică clasică.

Tot în 2014, Duo Kitharsis susține concertul anului din cadrul seriei "Nouveaux Talents" pe scena Auditoriumului - Cité de la musique et de la danse din Strasbourg.

Duo Kitharsis debutează la Paris în anul 2015, la Hôtel de Soubise - Archives nationales în cadrul sezonului de concerte organizate de către Asociatia "Jeunes Talents".

Duo Kitharsis a fost invitat să susțină concerte pe scenele internaționale din Germania, Franța, Italia și Polonia.

Duo Kitharsis cântă pe instrumente realizate de către lutierul român Alexandru Marian.(http://chitareconcert.wordpress.com/)

">

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni - Vineri 12:00 - 19:00. Telefon: 021.315.68.75. Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro.