Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Evenimente muzicale la Târgoviște

Publicat: luni, 4 Mai 2015 , ora 14.59
În perioada 6 și 7 mai 2015, Complexul Național Muzeal "Curtea Domnească" găzduiește două evenimente muzicale: Simpozionul "Confluențe muzicologice" și Concursul de interpretare vocală "LiedArt".

Simpozionul "Confluențe muzicologice", organizat de Facultatea de Științe și Arte - Universitatea "Valahia" în parteneriat cu Asociația Culturală "Irina Șațchi" se va desfășura la Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești în data de 6 mai 2015, ora 11:00. Evenimentul reunește cadre universitare și muzicologi din centrele academice București și Târgoviște.

În data de 7 mai 2015, va avea loc Concursul de interpretare vocală "LiedArt", ediția a III-a. Competiția va avea loc la Muzeul de Artă, Sala de Conferințe începând cu ora 11:30. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală "Irina Șațchi" în parteneriat cu Facultatea de Științe și Arte, Liceul de Arte "Bălașa Doamna".
Concursul se adresează atât tinerilor din învățământul vocațional cât și celor din Școlile Populare de Artă și învățământ privat. Competiția este structurată pe două secțiuni, având ca repertoriu de concurs, lieduri din creația românească și universală. Marele Premiu în valoare de 2000 de lei este asigurat de Rotary Club Târgoviște.

Juriul concursului este format din personalități ale scenei lirice românești, președinte fiind soprana Felicia Filip. Din juriu fac parte: prof.univ. Georgeta Stoleriu (Universitatea Națională de Muzică din București), prof. Nicoleta Stoica (Liceul de Arte "Domnița Bălașa" Târgoviște) și prof. Gabriela Hazarian (Teatrul de Operă Brașov).

Programul concursului LiedArt:
ora 11:30 - Deschiderea concursului
ora 17:00 - Premierea concurenților și Recitalul Galei