Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert dedicat Zilei Regalității

Publicat: vineri, 24 Aprilie 2015 , ora 13.19

Camerata Regală susținte cel de-al patrulea concert din Stagiunea Regală sâmbătă, 9 mai 2015, ora 19.00, la Ateneul Român. Este un concert dedicat Zilei Regalității și propune melomanilor un program special compus din lucrări ale compozitorului Ludwig van Beethoven. Invitați sunt dirijorul Cristian Mandeal și pianistul Andrei Licareț.

Cristian Mandeal este unul dintre cele mai apreciate nume în sfera muzicală din România. In cei aproape 40 de ani de activitate dirijorală neîntreruptă, și-a exercitat profesia atât în România cât și în străinătate. Activitatea sa internațională cuprinde colaborări cu unii dintre cei mai importanți soliști din întreaga lume: Alicia de Larrocha, Radu Lupu, Yefim Bronfman, Ivo Pogorelich, Mstislav Rostropovich, Maxim Vengerov și mulți alții.
A absolvit Conservatorul "Ciprian Porumbescu", completându-și studiile la Berlin cu Herbert von Karajan și la München cu Sergiu Celibidache. Timp de 18 ani a fost dirijor principal și director general al Filarmonicii "George Enescu". Este primul deținător al titlului de dirijor oaspete principal al Orchestrei "Halle" Manchester, a fost director artistic la Northern Israelian Orchestra - Haifa, Orchestra Nationala Basca - San Sebastian, dirijor permanent al Orchestrei "Haydn" di Bolzano e Trento, al Filarmonicii din Belgrad si al Filarmonicii din Copenhaga.

Andrei Licareț, solistul acestui concert este câștigătorul mai multor concursuri internaționale de pian, dintre care amintim: Premiul I la Jeunesses Musicales, Premiul I la Bucharest Yamaha, Marele Premiu la Lory Wallfish, Premiul al II - lea la Tel Hai - Israel si Premiul al II-lea la Competiția Shreveport Concerto. Este absolvent al Universitatii Nationale de Muzică București și masterand al Universității de Arte din Berlin.
Printre profesorii cu care a studiat îi menționăm pe Viniciu Moroianu, Gabriela Enasescu, Dana Borsan, Dan Dediu (cu care a studiat compoziția), Jacques Rouvier si Leon Fleisher. Din anul 2000, a fost student al profesorului Dmitri Baskirov in cadrul Academiei de vară Mozarteum din Salzburg.
A susținut concerte în cele mai importante centre din lume: Roma, Dublin, Alicante, Praga, Berlin, Istanbul, Paris, Vendôme, Salonic, Varșovia, Bruxelles, Copenhaga, New York, Washington, New Jersey, Boston, Houston si a colaborat cu dirijori de renume precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Anthony Bramall sau José Aréan. In luna februarie 2013, pianistul Andrei Licareț și-a facut cu succes debutul pe scena prestigioasei săli Carnegie din New York.

In program:
LUDWIG VAN BEETHOVEN
Concertul Nr. 4 pentru pian si orchestră
Simfonia Nr. 7 în La Major

Vă așteptăm cu drag la un Regal artistic!
www.camerata-regala.ro.