Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sărbătoarea muzicii vieneze, la Sala Palatului

Publicat: joi, 4 Decembrie 2014 , ora 13.05
Faimoasa orchestră Johann Strauss Ensemble sub bagheta dirijorului Russell McGregor, celebrează zece ani de concerte susținute cu succes în prezența spectatorilor din România, și continuă tradiția cu un spectacol extraordinar de Crăciun, prezentat în cadrul unui turneu național sub titulatura "Best of Vienna" - De 10 ani pentru români."

Pe 17 decembrie 2014, începând cu orele 20.00, Sala Palatului din Capitală va îmbrăca haine de sărbătoare spre a le dărui tuturor românilor o experiență muzicală de înaltă ținută pe ritmurile vieneze ale dinastiei Strauss. Un concert aniversar grandios, pentru care Johann Strauss Ensemble și Russell Mc Gregor au pregătit un repertoriu deosebit, presărat cu momente artistice emoționante în interpretarea excepțională a muzicianului Adrian Naidin și a sopranei Letizia Quinn, prezenți în calitate de invitați speciali.

La ceas aniversar, spectatorii se vor putea bucura de sunetul tipic austriac, virtuozitatea, dar și de subtilitatea umorului de calitate, elementele cheie care stau la baza succesului internațional al acestei orchestre de muzicieni de prim rang. Vom fi purtați pe valurile "Dunării Albastre" și vom fi învăluiți de celebrele valsuri vieneze, colinde și cântece de iarnă menite să aducă un plus de valoare operelor din secolele precedente.

Russell McGregor (mesaj video adresat publicului din România): https://www.youtube.com/watch?v=w8V9xtG4Hfw&feature=youtu.be

Atracția concertelor susținute de orchestra austriacă se datorează, în mare parte, magnetismului lui Russel McGregor, dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, "sora mai mică" a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart. În acompaniamentul, său sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Johann Strauss Ensemble este probabil cea mai iubită orchestra austriacă de către publicul din țars noastă. La această mărturie stau zecile de concerte susținute cu casa închisă în cadrul turneelor tradiționale de Crăciun pe care le întreprind de 10 ani. Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 și se bucură de ovațiile audienței de pe toate meridianele lumii. Membrii orchestrei sunt unii dintre cei mai talentați muzicieni din Austria, mulți dintre aceștia fiind de naționalități diferite, dar cu toții colaborând cu orchestre prestigioase din Viena, Linz sau Salzburg.

Biletele pentru concertul "Best of Vienna" sunt disponibile la Sala Palatului, în magazinele Inmedio, Vodafone, Orange, Domo, Librăria Eminescu, în rețeaua agențiilor EUROLINES & TUI TRAVELCENTER și online pe www.bilete.ro, www.bilet.ro, www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.ticketstore.ro și www.ticketnet.ro.