Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cel mai bun cor de gospel concertează în preajma sărbătorilor la București

Publicat: miercuri, 3 Decembrie 2014 , ora 11.59

Asociația Culturală SpectacolArt prezintă în data de 10 decembrie 2014, la orele 20:00, în Sala Cinema Patria (București, Bulevardul Gheorghe Magheru nr. 10-12) un concert extraordinar de muzică gospel Celebrate Christmas susținut de Dexter Walker și Zion Movement, grup câștigător al premiului pentru cel mai bun cor gospel Stelar Awards 2014.


DEXTER WALKER și ZION MOVEMENT

Fondată în Chicago în 2003 de către reverendul Dexter Walker, Zion Movement este un ansamblu de 35 artiști care a demonstrat că este posibil să devii unul din cele mai admirate și solicitate grupuri de pe scena muzicală internațională.

Aranjamentele lor sunt adevărate creuzete de energie, iar maniera inedită a interpretării conduc la o ambianța caldă și prietenoasă, inegalabilă în zona muzicii gospel.

Cu mulți ani de experiență pe scena acestui gen artistic, Dexter Walker a reinventat legătura emoțională între cor și public, inserând noi acorduri de păstrare a formei muzicale în imnurile creștine.

Intenția care conduce fiecare alegere muzicală a lui Dexter Walker și Zion Movement este convingerea că muzica poate întruchipa mult mai mult decât simple cuvinte și note, o forță capabilă de a implica și încuraja pe oricine care ascultă, devenind, astfel, o prețioasă sursă de inspirație pentru toată lumea.

GOSPEL sau cântecul evanghelic are o istorie mai lungă decât blues-ul sau jazz-ul. Acest tip de cântec este o variantă modernă a cântecului negro spiritual. Se poate vorbi chiar de o evoluție paralelă a muzicii de tip minstrel (orientată către divertisment) și negro spiritual (a cărei componentă religioasă este definitorie), cu toate că tehnic vorbind, structurile de bază ale ambelor sunt comune, cele două fiind componente ale fondului muzical afro-american.

Concertul pregătit pentru publicul de la noi din țară prezintă un repertoriu mixt, din care nu vor lipsi colindele și cântecele tradiționale creștine, prezentate într-o procesiune caracteristică genului, însoțită de un ocean de energie revigorantă.

Pentru spectacolul din București, biletele s-au pus în vânzare la Cinema Patria, în rețeaua Librăriilor Cărturești, în Librăria Mihai Eminescu, în rețeaua Agențiilor TUI TravelCenter & EuroLines și online, pe BILET.RO

Costul unui bilet este în funcție de categoria locului ales: 129 lei (categ. 1), 99 lei (categ. 2) și 65 lei (categ. 3).

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Spectacol Art în colaborare cu Pro Music Internațional, Sfera Decor și partenerii media Magic FM, Revista AutoExpert/YachtExpert, Bucharest Night Life, iConcert.ro, infomusic.ro, 9AM.ro, 4arte.ro, Blitz TV, Bucharestherald.com, Business Woman, Clinic TV, Calendarevenimente.ro, Ziare.com, Newsup.ro, Oops Media, Ziarul Ring, Salon TV, România TV, ROL.ro, TV CITY București, Yuppy.ro Parteneri: TUI TravelCenter, Rețeaua Librăriilor Cărturești, Librăria Mihai Eminescu și Bilet.ro

Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.