Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Intră în J.O.C. - Bucureștenii pot dona jucării pentru copiii din orfelinate, centre de plasament și școli speciale

Publicat: joi, 27 Noiembrie 2014 , ora 12.34
Intră în J.O.C. - Bucureștenii pot dona jucării pentru copiii din orfelinate, centre de plasament și școli speciale. În perioada 28 noiembrie - 12 decembrie 2014, Opera Comică pentru Copii (OCC) organizează cea mai mare acțiune de colectare a jucăriilor din București.

Campania "Jucăriile Operei pentru Copii" (JOC) își propune să colecteze un număr cât mai mare de jucării de la cei care nu mai au nevoie de ele. După selecția și igienizarea lor, acestea vor fi donate de către artiștii OCC copiilor defavorizați de la mai multe școli speciale, centre de plasament și orfelinate din București. Bucureștenii care doresc să doneze o jucărie, o pot face venind la sediul Operei Comice pentru Copii(Calea Giulești, nr. 16) unde, începând din data de 28 noiembrie, este amplasată o cutie-cadou, disponibilă publicului, zilnic între orele 8.00 și 22.00.

"Nu există copilărie fără o jucărie… preferată. Păpușa mea se numea Pumușica (de la Frumușica). Puțin cosmetizată și îngrijită, o voi aduce și o voi dona în cadrul campaniei J.O.C. Vă invit să vă alăturați celei mai frumoase fapte pe care o putem face în preajma venirii lui Moș Crăciun, aceea de a aduce zâmbetul pe fața copiilor mai puțin norocoși", a declarat Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii."

"Este important pentru bucureșteni să știe că atelierele lui Moș Crăciun sunt la Opera Comică pentru Copii. Avem un centru de colectare a jucăriilor foarte bine pus la punct, suntem pregătiți să sortăm și să igienizăm fiecare jucărie ce va ajunge în mâinile copiilor. Soliștilor și balerinilor instituției noastre li s-au alăturat un număr important de voluntari care sprijină campania caritabilă J.O.C. Ne propunem să strângem cel puțin 2000 de jucării", a declarat Emil Pantelimon, directorul de comunicare al instituției.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii a reușit până în prezent performanța de a câștiga 70 de premii naționale și internaționale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de operă, operetă, musical și balet în repertoriu, instituția susține anual peste 200 de reprezentații atât la sediu, cât și în turneele naționale și internaționale pe care le desfășoară.