Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Muzică de cameră BAROC: grație, strălucire și glorie

Publicat: vineri, 14 Noiembrie 2014 , ora 10.23

Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, ora 17.00, în Sala de Operă a Universității de Muzică din București, pianista Andreea Butnaru va intra în dialog muzical cu Barockerii Universității de Muzică din București - flautistul Adrian Buciu, violoncelista Andreea Țimiraș și oboista Andreea Dragomir.

Seria "Dialogurilor muzicale" este deschisă în această toamnă de o incursiune într-una din cele mai strălucitoare epoci stilistice, ale cărei mărturii culturale și artistice ne încântă ochii și urechile cu linii grațioase, îmbrăcate în ornamente opulente și prețioase. Iar operele muzicale ale Barocului, la fel ca orice lucru de valoare, merită prezentat de muzicieni pasionați, specializați în stilul și maniera specifică acelui trecut fascinant.

Vom cânta si vom povesti despre înflorire și înflorituri, despre antagonismele dintre superficialitatea curtenească și relațiile profunde cu divinitatea, într-un cadru baroc, pe strămoși ai instrumentelor moderne. În program, lucrări de Vivaldi, Veracini, Bach, Telemann și Porpora.

Eveniment organizat de Fundația Calea Victoriei.
Detalii pe site-ul: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2014/sonoritati-baroc-ornament-diversitate-si-glorie/