Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Ilina Dumitrescu - Sherban Lupu. Recital de muzică românească pe scena Ateneului Român

Publicat: luni, 10 Noiembrie 2014 , ora 16.48

Marți, 11 noiembrie 2014, Filarmonica "George Enescu" anunță un recital de muzică românească susținut de pianista Ilinca Dumitrescu și violonistul Sherban Lupu.

«Ideea alăturării lui Ciprian Porumbescu (1853-1883) și George Enescu (1881- 1955) într-un recital mi-a venit după ce, ani de zile, le-am interpretat lucrările. Două genii: un precursor și un întemeietor. Primul, mort de tânăr, cu aripile frânte de boală și de conjunctura vremii, cel de al doilea, stejar puternic, cu boltă veșnică peste muzica românească.

În prima parte a recitalului voi cânta zece piese pentru pian de Ciprian Porumbescu, flori de câmp cu miros suav «de pe cîmpiile Stupcei». Darul de melodist al compozitorului este unic.

În partea a doua, am invitat pe violonistul Sherban Lupu - coleg de pe băncile școlii și prieten de o viață, unul din cei mai importanți interpreți ai muzicii lui Enescu - pentru a cânta, solo sau împreună, pagini din diverse perioade ale creației compozitorului, dar și celebra Sonata nr. 3 pentru pian și vioară «în caracter popular românesc.» - Ilinca Dumitrescu


Recital cameral
Marți, 11 noiembrie 2014, 19:00 - 21:00, Sala mare

ILINCA DUMITRESCU - pian
SHERBAN LUPU - vioară

Program:

Ciprian Porumbescu - Piese pentru pian solo

George Enescu - Piese pentru vioară solo, pian solo, vioară și pian

George Enescu - Sonata nr. 3 pentru pian și vioară în la minor, op. 25, "în caracter popular românesc"


«Voi cânta lucrări inedite pentru vioară solo de George Enescu. Le-am descoperit și aranjat în ultimii zece ani. Cu această ocazie, Institutul Cultural Român lansează volumele VII și VIII din colecția de lucrări necunoscute încă de George Enescu, redactate și editate de mine. A fost o muncă uriașă de explorare în arhivele manuscriselor enesciene, dar am reușit să redau repertoriului violonistic internațional peste 20 de lucrări. La acest eveniment ni se alătură organizația Pro Patrimonio, care restaurează casa lui Enescu de la Mihăileni. O expoziție de fotografie va fi vernisată în pauza recitalului.» - Sherban Lupu


Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro