Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Deschiderea stagiunii camerale 2014 - 2015

Publicat: marți, 30 Septembrie 2014 , ora 10.06

Filarmonica "George Enescu" anunță joi, 1 octombrie, ora 19.00, deschiderea stagiunii camerale 2014 - 2015 cu un recital extraordinar susținut de violonistul Uto Ughi și pianistul Bruno Canino. Evenimentul este dedicat Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și Zilei Internaționale a Muzicii (din 1975 stabilita la 1 octombrie). Organizatori: Ambasada Republicii Italiene în România, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Filarmonica "George Enescu", în parteneriat cu Muzeul Național "George Enescu" și Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași.


Miercuri, 1 Octombrie 2014, 19:00 - 21:00
Ateneul Român, Sala mare

Deschiderea stagiunii camerale 2014 - 2015
UTO UGHI - vioară
BRUNO CANINO - pian

Program: Giuseppe Tartini - Trilul diavolului, Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 9, op. 47, "Kreutzer", Antonin Dvorak - Patru piese romantice, Camille Saint-Saens -Introducere și Rondo capriccioso, Pablo de Sarasate - Fantezia Carmen


Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesati site-ul www.fge.org.ro


Uto Ughi

…este considerat unul dintre reprezentanții excepționali ai școlii violonistice italiene. Maestru are un greu cuvânt de spus și în domeniul muzicii contemporane. A început studiul viorii devreme, a studiat apoi cu nume mari ale violonisticii italiene și internaționale. Cariera sa este spectaculoasă și s-a desfășurat pe cele mai mari scene de concert din lume, pe care a apărut alături de cei mai apreciați dirijori ai momentului. A avut legături profunde cu muzicieni români de imens prestigiu. A studiat cu George Enescu la Paris și, în 1967, la Veneția, sub bagheta lui Sergiu Celibidache, a fost solistul Concertului pentru vioară și orchestra de Beethoven. Lista înregistrărilor sale discografice este bogată. Maestrul cântă pe o vioară Guarneri del Gesù din 1744 și pe un Stradivarius din 1701, numit "Kreutzer", pentru că a aparținut violonistului Rodolphe Kreutzer, căruia Beethoven i-a dedicat faimoasa sa Sonată nr. 9, op. 47.

În cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Muzeul Național "George Enescu" din București în dimineața zilei de 1 octombrie, Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași îi va acorda maestrului Uto Ughi titlul de Doctor Honoris Causa.

Pianistul Bruno Canino…

a studiat pianul și compoziția la Conservatorul din Milano, unde a și predat timp de 24 ani. În paralel, timp de zece ani, a fost profesor de pian și de muzică de cameră și la Conservatorul din Berna. Maestrul a evoluat în importante săli de concerte și la festivaluri din întreaga lume colaborând cu muzicieni de renume. Între 1999-2002 a fost directorul Secției de Muzică a Bienalei de la Veneția, cadru în care și-a concentrat atenția în special asupra muzicii contemporane. Cartea sa Vademecum del pianista da camera este publicată la editura Passigli.


Stagiunea camerală a Filarmonicii "George Enescu", continuă în sălile Ateneului Român cu trei recitaluri de facturi diferite, fiecare în parte deosebit de interesant atât ca interpretare cât și ca repertoriu:

Sâmbătă 4 octombrie, ora 19
Recital de pian
GABRIELA UNGUREANU

Brahms, Rameau, Albeniz


Miercuri 8 octombrie, ora 19
Recital vocal
BIANCA MANOLEANU, REMUS MANOLEANU

Enescu, Strauss


Miercuri 8 octombrie, ora 19, Sala mică
Recital de muzică contemporană
Ansamblul HYPERION
Conducerea muzicală: IANCU DUMITRESCU