Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Festivalul Serile Lipatti 2014

Publicat: luni, 29 Septembrie 2014 , ora 12.32

Marți, 30 septembrie, ora 18:00, vă invităm la conacul Lipatti la un recital de pian susținut de Abel Corban care va aborda lucrări de Bach, Beethoven și Liszt.

În preambulul artistic, pianistul debutant Alexandra Mihăescu va prezenta Sonata op. 31 nr.2, de Beethoven.

Alexandra Mihăescu studiază pianul de la 5 ani. A absolvit Colegiul Național de Muzică George Enescu la clasa profesoarei Anca Borina. În prezent este studentă în anul III la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa Conf. univ. dr. Vlad Dimulescu. A participat la numeroase recitaluri și concursuri de pian, naționale și internaționale, obținând premii dintre care menționăm: PREMIUL I (Premiere medaille) la Concours Musical de France - 2004, PREMIUL I la Concursul Internațional de interpretare instrumentală "W.A. Mozart" - Târgoviște 2004, PREMIUL I la Concursul Internațional "Pro Piano" România - București 2004.

Abel Corban studiază pianul la Universitatea Națională de Muzică, București sub îndrumarea profesorului Viniciu Moroianu.

De-a lungul timpului el s-a remarcat la numeroase concursuri naționale și internaționale, obținând premii precum Miniatura Romantică - Galați, Carl Zerny - Piatra Neamț, Victor Giuleanu - București. Un tânăr talent, Abel concertează ca solist alături de Filarmonica Mihai Jora - Bacău la 16 ani, de unde un an mai târziu va ajunge să cânte alături de soprana Felicia Filip. De asemenea, susține recitaluri în străinătate la Viena, Melk, Hollabrun, Linz (Austria), Praga (Cehia), Torino și Roma (Italia), completate cu o bogată activitate artistică pe scena autohtonă: București, Tecșani, Bacău, Cluj, Botoșani sau Râmnicu Vâlcea.

Prezentarea evenimentului din 30 septembrie va fi făcută, ca și la primele două ediții, de către muzicologul Saviana Diamandi, adăugând un plus esențial gradului de receptivitate. Printr-un parteneriat reînnoit cu redacția Patrimoniu din cadrul Societății Române de Radiodifuziune, prelegerile vor beneficia și de această dată de scurte ilustrări muzicale din înregistrările pianistului Dinu Lipatti.

Vă așteptăm în parcarea Consiliului Județean Argeș la ora 17.00 pentru a vă conduce către seara muzicală de la Conacul Lipatti (Ciolcești, com. Leordeni, jud. Argeș), pe care o vom petrece în compania artiștilor Abel Corban și Alexandra Mihăescu. Consiliul Județean Argeș asigură transportul gratuit al publicului la locul evenimentului, punând la dispoziție un autocar.

Intrarea la eveniment este, de asemenea, gratuită.

Festivalul Serile Lipatti se va încheia la București prin participarea extraordinară a marelui pianist rus Andrei Gavrilov care va susține un recital la Ateneul Român.

Evenimentul, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și cofinanțat de Consiliul Județean Argeș și Institutul Cultural Român, se desfășoară sub egida marii valori culturale Dinu Lipatti, reintegrat și conștientizat în toată plenitudinea vieții culturale argeșene.