Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Dragoste, pasiune și intrigă pe ecranele Grand Cinema & More, în opera 'Tosca' de Giacomo Puccini

Publicat: joi, 25 Septembrie 2014 , ora 14.56

Spectatorii se vor putea bucura de o interpretare de excepție, transmisă în direct de pe scena Operei din Paris.

Una dintre cele mai apreciate opere ale compozitorului Giacomo Puccini, Tosca, va fi transmisă în direct la Grand Cinema & More, joi 16 octombrie, de la ora 20:30. Reprezentația, pusă în scenă la Opera din Paris, continuă seria de spectacole din stagiunea culturală 2014-2015 a cinematografului din Băneasa Shopping City, ce aduce în fața spectatorilor creații de excepție, încărcate de emoție.

Spectacolul relatează povestea plină de patos a unei celebre cântărețe geloase și impulsive, a unui pictor romantic și idealist și a unui șef de poliție însetat de plăceri carnale, putere și sânge, gata să facă orice pentru a-și atinge scopurile. Reprezentația combină ingredientele unei melodrame într-un spectacol decadent și plin de pasiune, ce are în centru un triunghi amoros intrigant. Acțiunea se desfășoară într-o Romă mitologică, în care nimic nu este ceea ce pare: frumoasele femei care vin să se roage sunt, de fapt, conjurate, înfrângerile devin victorii, iar execuțiile înscenate conduc la morți adevărate.

Caracteristicile personajelor sunt portretizate într-o manieră impetuoasă de către distribuția de talie internațională. Soprana Martina Serafin interpretează personajul Florei Tosca, un rol pe care l-a mai jucat de-a lungul carierei sale și în alte renumite teatre de operă din Europa. În rolul pictorului Mario Cavaradossi îl regăsim pe tenorul Marcelo Alvarez, iar în cel al polițistului Scarpia, pe baritonul Ludovic Tézier.

Spectacolul Tosca este regizat de Pierre Audi, al cărui repertoriu include spectacole precum "Inelul Nibelungilor" de Richard Wagner sau "La Boheme" a lui Giacomo Puccini. Corul și orchestra Operei din Paris sunt conduse de dirijorul israelian Daniel Oren, prezent de-a lungul timpului pe mari scene ale lumii, precum Royal Opera House din Convent Garden sau Metropolitan Opera din New York.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de impovizație și evenimente speciale.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.