Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Grand Cinema & More transmite în direct de la Opera din Paris 'Bărbierul din Sevilla'

Publicat: marți, 16 Septembrie 2014 , ora 14.20

Una dintre cele mai apreciate opere din lume, Bărbierul din Sevilla va fi transmisă în direct de la Opera din Paris joi, 25 septembrie, de la ora 20.30. Spectacolul face parte din stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, care îi întâmpină pe spectatori cu reprezentații de trăit și de povestit.

Una dintre cele mai faimoase "opera buffa" din istoria muzicii și o sursă nesfârșită de desfătare, Bărbierul din Sevilla a fost compusă de către Gioachino Rossini în doar câteva săptămâni. Împrumutând uvertura și anumite arii din alte lucrări ale sale, marele compozitor combină multiple stiluri muzicale și reușește să cupleze duo-uri, trio-uri, cvintete și sextete cu o virtuzitate incredibilă.

Bărbierul din Sevilla a fost una dintre primele opere care au triumfat pe scenele din Europa. Reprezentațiile de la Theatre-Italien din Paris din anul 1819, marele succes din Viena din1822 și din New York din 1826 au dus la recunoașterea operei ca una dintre cele mai apreciate spectacole din lume.

Bărbierul din Sevilla este Figaro, unul dintre cei mai iubiți oameni din orașul său. Acesta folosește nenumărate tertipuri și măști pentru ca destinele a doi îndrăgostiți, bogata și superba Rosina și îndrăznețul conte Almaviva, să se unească. Toate acestea se întâmplă în dauna tutorelui Bartolo, care dorește s-o ia în căsătorie pe Rosina pentru a intra în posesia averii ei.

Personajele principale sunt interpretate de nume mari ale scenei de operă: soprana Karine Deshayes, nefiind la prima interpretare a Rosinei, readuce pe scenă virtuozitatea și portretizarea sensibilă a îndrăgostitei. Baritonul Dalibor Jenis, Bărbierului din Sevilla, este considerat unul dintre cei mai talentați interpreți ai personajului Figaro, un rol pe care l-a jucat în multe teatre din lume.

Noua reprezentație, produsă de către Opera de Paris, constituie un debut pentru regizorul Damiano Michieletto pe marea scenă franceză. Corul și orchestra Operei din Paris sunt conduse de dirijorul Carlo Montanaro, familiar cu opera Bărbierul din Sevilla, pe care a mai dirijat-o la Opera de Stat din Stuttgart.

Prin noua stagiune, Grand Cinema & More continuă să ofere publicului o experiență culturală alternativă, care impune un nou standard în ceea ce privește divertismentul din oferta centrului comercial Băneasa Shopping City.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.