Arhivă : Agenda de concert Înapoi

SoNoRo 'BRIDGES' 2014 - Punți muzicale între orașele lumii

Publicat: luni, 15 Septembrie 2014 , ora 16.38

A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo are loc între 31 octombrie și 17 noiembrie 2014, la București, Cluj și Iași.

Programul ediției 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra. Concertele tematice vor fi completate de o seară poetică cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz François Couturier, alături de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de excepție cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos și band-ul său din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o întâlnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicală a secolului XX, și de multe alte surprize.

Muzicieni precum violoniștii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violonceliștii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar câteva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artiști care vor încânta publicul la București, Cluj sau Iași.

Pentru prima dată în istoria festivalului, anul acesta SoNoRo se lansează în afara României, printr-un concert extraordinar, organizat pe 22 octombrie, în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în renumita sală Mozart din Konzerthaus din Viena. Mezzosoprana Ruxandra Donose și Ansamblul Raro vor interpreta capodopere de Gabriel Fauré și George Enescu.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi găsit pe www.sonoro.ro, iar biletele și abonamentele pentru concertele din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 5 octombrie prin rețeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Cărturești, librăriile Humanitas și online pe www.eventim.ro. Reducerea aplicată în perioada promoțională este de 15% din prețul integral al biletelor si abonamentelor. Astfel prețurile biletelor pentru concertele din București variază între 8,5 și 85 de lei, iar prețul promoțional al abonamentelor pentru 9 concerte este 314,5 lei și, pentru 5 concerte, 212,5 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari, prețurile abonamentelor sunt reduse la jumătate.

***

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. Pe lângă parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel și Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim și Carnegie Hall din New York.

***

Biletele și abonamentele pentru concertele festivalului din București sunt disponibile la prețuri promoționale până la data de 5 octombrie 2014