Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Grand Cinema & More transmite opera 'Madama Butterfly' într-o interpretare modernă de excepție

Publicat: marți, 9 Septembrie 2014 , ora 12.17
Spectacolul înregistrat se bucură de o realizare inedită, fiind jucat pe o scenă suspendată deasupra superbului port din Sydney. București, 9 septembrie 2014 - Madama Butterfly, celebra operă semnată de Giacomo Puccini, va fi difuzată joi, 18 septembrie, de la ora 20.30. Spectacolul face parte din stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema&More din Băneasa Shopping City, care îi întâmpină pe spectatori cu reprezentații de trăit și de povestit.

Pus în scenă în portul din Sydney, spectacolul este o interpretare modernă a poveștii tragice de iubire dintre o gheișă și un ofițer american. Regizată de Alex Ollé, opera Madama Butterfly îmbină în mod ingenios grația și frumusețea decorurilor tradiționale japoneze cu elemente moderne. Spectacolul în aer liber include un decor dinamic, cu un soare și o lună uriașe, care răsar din apă și se ridică deasupra scenei. Costumele și decorurile aduc la viață o fantezie orientală modernă, pe fundalul unei panorame unice: în spatele scenei suspendate deasupra renumitului port din Sydney, spectatorii vor putea admira Opera și impunătorul Harbour Bridge. Madama Butterfly este semnată de Opera Handa, un proiect al Operei Australia, renumită pentru producțiile sale spectaculoase puse în scenă în aer liber.

Spectacolul de operă se bucură de o distribuție internațională de excepție. În rolul tragicului personaj Cio-Cio San, tânăra gheișă, poate fi admirată soprana japoneză Hiromi Omura. Interpretarea uimitoarei soprane a fost considerată atât de apropiată de perfecțiune, încât aceasta a fost denumită "Madama Butterfly a zilelor noastre". Rolul ofițerului Pinkerton este jucat de tenorul Georgy Vasiliev, cunoscut pentru rolurile din spectacole, precum "Nabucco", "Tosca" sau "Pagliacci".

Alături de Madama Butterfly, stagiunea culturală 2014-2015 de la Grand Cinema & More cuprinde spectacole de operă, balet, piese de teatru și teatru pentru copii, spectacole de improvizație, dar și evenimente speciale care vor putea fi descoperite în următoarea perioadă. Următoarele două spectacole ale stagiunii vor fi Bărbierul din Sevilia, de pe 25 septembrie, și Tosca de pe 16 octombrie, ambele fiind transmise în direct de la Opera din Paris.

Prin nouă stagiune, Grand Cinema & More continuă să ofere publicului o experiență culturală alternativă, care impune un nou standard în ceea ce privește divertismentul din oferta centrelor comerciale.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.