Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cristian Sandrin: De la Royal Academy of Music, Londra la București

Publicat: luni, 16 Iunie 2014 , ora 9.30

Pianistul Cristian Sandrin este student la Royal Academy of Music, Londra la clasa profesoarei Diana Ketler, fiind susținut de bursele ABRSM și Sainsbury Award. Recent, Cristian a debutat în postura dublă de dirijor și solist în cadrul Mozart Chamber Music Festival la Royal Academy of Music. De asemenea, a susținut recitaluri la Saint James Piccadilly și la Queen Elisabeth Hall, fiind totodată și semi-finalist în concursul Jaques Samuels Pianos Intercollegiate. În seara zilei de 17 iunie, pianistul va susține un recital în Sala Mică a Ateneului Român în cadrul Stagiunii de marți seara.

Stagiunea de marți seara

Marti, 17 Iunie 2014, 19:00 - 20:00

Ateneul Român, Sala Mica

Recital de pian

CRISTIAN SANDRIN

Program:

Joseph Haydn - Temă cu variațiuni în fa minor, Hob. XVII: 6

Frédéric Chopin - Două nocturne, op. 62

Robert Schumann - Fantezia în do major, op. 17

Franz Liszt - Studiul transcendental nr. 11, "Harmonies du soir"

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.

Program: Marți-Vineri 12:00-19:00. Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro

Cristian Sandrin începe studiul pianului împreună cu Marina Dragomirescu și Cristian Dumitrescu la Școala de Muzică nr. 5 și la Colegiul Național de Arte "Dinu Lipatti". De-a lungul anilor Cristian este câștigatorul unui număr mare de concursuri naționale (Premiul Întâi la Olimpiadele Naționale, Festivalul Muzicii Maghiare, Concursul "Marele Premiu", Concursul "in Memoriam") și internaționale, precum Grand Prix Animato, Automobile Club de France (Franta), Concursul "Yurii Bukov" (Bulgaria), Concursurile "Carl Filtsch", "Pro Piano" și "Tudor Dumitrescu".

Tânărul pianist a cântat în recitaluri și concerte în țară împreună cu Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica din Bacău, Orchestra "Sinfonia", Filarmonica din Râmnicu-Vâlcea, Filarmonica din Târgu-Jiu colaborând cu dirijori precum Ovidiu Bălan, Florin Totan, Mark Cikes și Constantin Grigore. Cristian a oferit concerte la Ateneul Roman, Muzeul George Enescu, The Castle Wellingborough, Yamaha Music Centre London, Sala Filarmonicii din Sofia, Palazzo Ricci (Montepulciano, Italia), Sala "Manuel de Falla" (Madrid) și Salle Cortot (Paris).

În 2010, 2011 și 2012 Cristian este bursier SoNoRo, având șansa să participe în masterclassuri de muzică de cameră și să colaboreze cu Diana Ketler, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Erich-Oskar Huetter și Bjork Lewis fiind invitat să participe în cadrul Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo 2010 și 2011.

Cristian Sandrin a participat la numeroase masterclassuri de pian, având ocazia să lucreze cu Angela Hewitt, Pascal Devoyon, Steven Osborne, Ronan O'Hara, Evgheni Sudbin, Kathryn Stott, Francoise Thinat, Natalia Trull, Naum Grubert, Fulvio Turissini, Jenny Zacharieva și Iustin Oprean. În anul 2011, Cristian primește premiul "Pianoforte e orchestra" pentru cea mai bună interpretare a unui concurs de pian în cadrul "San Daniele Piano Meeting".