Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Open Stage Contest la Jazz in the Park, ediția a doua

Publicat: marți, 3 Iunie 2014 , ora 10.45
Trupele de amatori din țară se pot înscrie până în 30 iunie. Trupa câștigătoare va primi premii de 1.000 de euro și va deschide ediția din 2015 a Jazz in the Park.

Cluj-Napoca, 3 iunie 2014. Jazz in the Park, primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, anunță un concurs dedicat amatorilor, care se va desfășura în cadrul celei de-a doua ediții - 4-6 iulie.

"Prin acest concurs dorim să promovăm talente locale, iar Jazz in the Park să devină o rampă de lansare pentru muzicienii amatori. Nu există limită de vârstă pentru cei înscriși, deoarece vrem să încurajăm toți iubitorii jazz-ului", a declarat Alin Vaida, directorul festivalului.

Sunt așteptate să se înscrie în concurs trupe de amatori de jazz din România care doresc să se afirme pe piața muzicală din țară. Sunt acceptate toate variațiile de jazz cu influențe - jazz clasic, nu jazz, fusion jazz, acid jazz, jazz covers etc., precum și blues. Juriul va desemna cea mai bună trupă, care va câștiga premii în valoare de 1.000 euro și șansa de a deschide ediția a III-a festivalului Jazz in the Park.

Doritorii sunt așteptați să trimită o înregistrare sau un link cu o înregistrare la adresa play@jazzinthepark.ro până în 30 iunie, ora 23.59. Pe baza demo-ului, vor fi selectate 10-14 trupe, care vor intra în finala concursului, ce se va desfășura în 5-6 iulie, pe scena special amplasată în Iulius Parc. În finală, fiecare trupă va avea la dispoziție 25 de minute pentru un mini-recital prin care va încerca să convingă jurul. În fiecare zi vor fi programate 5-7 audiții, cu participarea liberă a publicului. La finalul audițiilor, juriul va decide trupa câștigătoare, ce va fi anunțată înainte de ultimul concert al festivalului - în 6 iulie. Vor fi punctate următoarele elemente ale mini-recitalului: virtuozitatea interpretării; contextul în care artiștii s-au apucat de muzică; prezența scenică; comunicarea cu publicul; originalitate.

Participarea la concurs este gratuită, iar organizatorii vor asigura sonorizarea aferentă fiecărei trupe. Regulamentul și mai multe informații sunt disponibile pe site-ul festivalului, www.jazzinthepark.ro

Primele nume anunțate pentru Jazz in the Park 2014 sunt Mélanie Pain, Luz Azul, Moonlight Breakfast, Jazzybit și Jazzybirds, cărora li se vor adăuga în perioada următoare și alte trupe confirmate.

Jazz in the Park este un eveniment organizat de agenția Fapte, care activează în domeniile cultural și educațional. Activitatea Fapte a început în 2006, cu organizarea de evenimente de carieră prin intermediul cărora tinerii să-și descopere vocația. Au fost dezvoltate apoi mai multe proiecte culturale, menite să ofere comunităților perspective noi și să le crească în acest fel capacitatea de a lua decizii mai bine pentru toți. Alături de Jazz in the Park, Fapte organizează Târgul de Cariere, cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România, și Photo România Festival, cel mai mare festival de gen din Europa de Est.

Pentru informații suplimentare: Raluca Crișan, director de comunicare, Fapte tel.: 0723-769-745, email: raluca@fapte.org; site: http://www.jazzinthepark.ro; facebook: https://www.facebook.com/jazzintheparkromania