Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Violonistul Andrei Mihai Radu, în stagiunea de marți seara

Publicat: luni, 5 Mai 2014 , ora 11.59
Este elev în clasa a XI-a la Liceul de Arte "Bălașa Doamna" din Târgoviște. În 2012 a obținut Premiul I și Premiul Special la Concursul Internațional "Cornelia Bronzetti", Campina. A cântat in recitaluri instrumentale precum cele din Piața Festivalului George Enescu în 2011 și 2013, Muzicienii mileniului III în cadrul nou înființatei orchestre "JUNIOR" la Sinaia 2013 și, de asemenea, în numeroase concerte organizate de către Fundația "Remember Enescu" la Târgoviște, Ploiești si Muzeul George Enescu la București.

Acum, în seara zilei de 6 mai, susține un recital în Sala mică a Ateneului Român, în cadrul Stagiunii de marți seara. Programul este frumos și, mai ales, ambițios.

Stagiunea de marți seara

Marti, 06 Mai 2014, 19:00 - 20:00, Sala mică

MIHAI ANDREI RADU - vioară

OLGA BABAGIAN - pian

Program:

Giuseppe Tartini - Sonata în la minor

Niccolo Paganini - Capriciul nr. 13

Johann Sebastian Bach - Partita nr.3, în mi major, BWV 1006 - Preludiu și Loure

Paul Constantinescu - Sonatina

Piotr Ilici Ceaikovski - Valse - Scherzo

Dumitru Capoianu - Moto perpetuo

Coproducător: Radio România Muzical

Biletele se pot cumpara de la casa de bilete a Ateneului Român.

Program: Marti - Vineri: 12:00 - 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Andrei Mihai Radu s-a născut în 1996 la Târgoviște și este elev în clasa a XI - a la Liceul de Arte "Bălașa Doamna" din orașul natal.

Pregătirea muzicală a început-o la vârsta de 6 ani, iar la 7 ani a început studiul viorii sub atenta îndrumare și supraveghere a profesorului Dan Florian Zaharia, la clasa căruia studiază și în prezent.

Andrei Mihail Radu a participat la numeroase concursuri naționale (Garabet Avachian - București, Timotei Popovici - Sibiu, W.A.Mozart - Târgoviște, Victor Giuleanu - București ) și internaționale (Lorenzo Perosi - Tortona, Italia; Rovere d'Óro - San Bartolomeo al Mare, Italia; Citta di Padova - Italia; Luigi Zanuccoli - Rimini,Italia; Remember Enescu - Sinaia; Cornelia Bronzetti - Câmpina), precum și la toate edițiile olimpiadelor de interpretare instrumentală începând cu clasa a III - a și până acum.

Grăitoare pentru talentul și sensibilitatea sa deosebită sunt premiile obținute: Premiul I la Concursul Național W.A.Mozart - 2008, Premiul I - Concursul Național Margareta Sterian, Buzau - 2011, Premiul al III-lea la Concursul Internațional Remember Enescu de la Sinaia - 2011, Premil I și Premiul Special la Concursul Internațional Cornelia Bronzetti, Campina - 2012, Premiul I la Concursul Național Paul Constantinescu, Ploiesti - 2013, Premiul I la Olimpiada Naționala de interpretare instrumentală, Alba Iulia - 2013.