Arhivă : Agenda de concert Înapoi

FIGARO - celebrul bărbier din Sevilla - la Opera Comică pentru Copii!

Publicat: luni, 28 Aprilie 2014 , ora 13.38
Știați că celebrul personaj carismatic, mereu iscusit în a lega și dezlega tot felul de intrigi, bărbierul Figaro, creat de dramaturgul francez Beaumarchais, a fost sursa de inspirație pentru mulți compozitori ai muzicii de operă?

Dacă Rossini a "istorisit" întâmplările lui Figaro în capodopera sa "Bărbierul din Sevilla", iar Mozart a compus inegalabila partitură "Nunta lui Figaro", un număr considerabil de alți compozitori au creat opere similare, una dintre cele mai cunoscute fiind "Bărbierul din Sevilla" sau "Precauțiuni inutile" semnată de Giovanni Paisiello. Un conflict serios s-a născut între Paisiello și mai tânărul Rossini, când primul și-a văzut creația de succes "amenințată" de noua operă a celui de-al doilea și, chiar dacă Rossini a avut de câștigat în fața posterității, opera lui Paisiello este și ea extrem de atractivă.

Opera comică plină de savoare semnată de Paisiello va prinde viață în luna mai, pe scena OPEREI COMICE PENTRU COPII, în versiunea adaptată special pentru micii spectatori, sub titlul "FIGARO". Spectacolul povestește întâmplările hazlii ale contelui Almaviva îndrăgostit de tânăra și frumoasa Rosina, pe care reușește în cele din urmă să o ia de soție, ca urmare a întâmplărilor puse la cale de iscusitul Figaro.

În toate zilele de luni și marți ale lunii mai (5-6, 12-13, 19-20 și 26-27), de la orele 11.00 și 13.00, vă veți amuza cu personajele întruchipate de artiștii teatrului bucureștean: Oana Șerban, Mirela Deaconu, Ioana Bitere, Andrei Lazăr, Ștefan Schuller, Fang Shuang, Lucia Racoveanu, cu participarea ansamblului SERIOSO. Spectacolul poartă semnătura regizorului Traian Săvinescu, regizor artistic al Teatrului de Păpuși "Puck" din Cluj-Napoca.

Parteneri media: 7 seri, Ziare.com, RFI România, CARIERE, HotNews, Radio România Cultural, PORT.RO, Web PR, melc-codobelc.ro, București FM, Ziarul Metropolis, Draga mea pentru copii, Calendarul Magic.ro, Gradinitebucuresti.ro, TV City, Senso TV, EduRomânia, Actualitatea Muzicală, Agenda Culturală Pentru Copii. Mulțumim pentru promovarea permanentă colegilor de la posturile Radio România.

Pentru mai multe detalii despre producțiile OPEREI COMICE PENTRU COPII, vă invităm să consultați site-ul operacomica.ro. Sediul nostru este situat în Calea Giulești, nr. 16, sector 6, București.

Pentru rezervarea biletelor, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 021/319.28.19, de luni până vineri între orele 9.00 - 16.00. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.