Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Grandioasele opere Don Carlo și Fiica regimentului, difuzate la Grand Cinema & More, în Băneasa Shopping City

Publicat: joi, 17 Aprilie 2014 , ora 15.36
București, 17 aprilie 2014 - Agenda culturală a Grand Cinema & More se îmbogățește în următoarea perioadă cu două spectacole de excepție. Opera Don Carlo, va fi difuzată joi, 24 aprilie, începând cu ora 20:00 Și opera comică Fiica regimentului pe 12 mai, de la aceeași oră, ambele înregistrate.

Don Carlo, una dintre cele mai complexe opere semnate de Giuseppe Verdi, este condusă de dirijorul Antonio Pappano și dispune de o distribuție de excepție. Jonas Kaufmann, un tenor extrem de apreciat pentru calitățile vocale, se alătură unora dintre cei mai buni interpreți de partituri verdiniene din lume, precum Matti Salminen sau Anja Harteros.

Povestea din Don Carlo are ca punct de pornire situația politică și socială din Europa secolului al XVI-lea. Căsătoria tânărului Carlo, fiul regelui Filip al II-lea cu prințesa Elisabeth de Valois, fiica regelui Henri al II-lea, are drept scop aducerea păcii între Franța și Spania, aflate în război. În ciuda așteptărilor, cei doi se îndrăgostesc, însă regele Spaniei se împotrivește dorinței tinerilor, căsătorindu-se el însuși cu frumoasa prințesă. Opera Don Carlo a avut premiera în august 2013, în cadrul festivalului de la Salzburg.

Opera Fiica regimentului, prima lucrare scrisă în totalitate în limba franceză de către prolificul Gaetano Donizetti, surprinde spiritul francez al vremurilor - de data aceasta nu din perspectiva luptelor și a războiului, ci din cea a romantismului și a sentimentelor profunde de dragoste. Opera prezint ă povestea de dragoste dintre Marie, o fată crescută în cadrul unui regiment care se dovedește a fi fiică de marchiză, și Toni, un băiat simplu care hotărăște să devină soldat de dragul acesteia.

În rolurile principale îi regăsim pe Natalie Dessay și Juan Diego Florez. Jocul și interpretarea binecunoscutei soprane de coloratură sunt o îmbinare inedită de virtuozitate și frivolitate, iar forța uluitoare cu care tenorul Florez interpretează ariile extrem de solicitante au făcut ca publicul de la Opera de Stat din Viena să aplaude minute în șir.

Spectacolele fac parte din stagiunea 2013 - 2014 a Grand Cinema & More, cinematograful din Băneasa Shopping City. Sălile Grand Cinema & More găzduiesc transmisiuni în direct sau înregistrări ale unora dintre cele mai frumoase spectacole de operă, teatru și balet din întreaga lume.

Mai multe detalii despre programul difuzărilor pot fi găsite pe http://www.grandentertainment.ro.