Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Târgul internațional de carte și muzică, ediția a XI-a

Publicat: marți, 18 Martie 2014 , ora 12.07

Asociația Culturală "Libris Brașov" organizează la Brașov Business Park TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE CARTE ȘI MUZICĂ, ediția a XI-a, în perioada 20 - 23 MARTIE 2014.

După zece ediții de succes, Târgul de la Brașov, devenit reper cultural tradițional al lunii martie, organizat de Asociația Culturală Libris Brașov și partenerii săi: Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Camera de Comerț și Industrie Brașov și Universitatea Transilvania Brașov, rămâne un eveniment la fel de surprinzător și de echilibrat, în spiritul atmosferei care l-a făcut cunoscut încă de la început.

Organizat la Brașov Business Park (str. Ionescu Crum nr. 1), în cel mai modern centru expozițional din oraș, respectând exigențele cititorilor actuali, beneficiind de acoperire mediatică largă, Târgul de la Brașov are, și în 2014, o agendă bogată în care își fac loc deopotrivă tradiția și contemporaneitatea.

Târgul Internațional de Carte și Muzică de la Brașov atrage iubitorii de carte și muzică prin coordonatele familiare, complementare capabile să satisfacă cele mai variate interese și gusturi și să sublinieze, în același timp, dimensiunea socială, dinamică a culturii:

- OFERTA VARIATĂ și PROMOȚII GENEROASE - peste 60 de standuri cu cărți din diverse domenii: literatură universală și română, științe umaniste și politice, terapie familială și de cuplu, dezvoltare personală, sănătate și nutriție, business, carți pentru copii și carte școlară, medicină, științe economice, limbi străine, religie, spiritualitate, cărți în limbi străine etc.; case de discuri; jocuri de societate și expoziții de artă;

- EVENIMENTE PRESTIGIOASE: lansări de carte si albume muzicale, sesiuni de autografe și întâlniri cu cititorii. În 2014, Târgul primește vizita unor personalități precum: Lucian Boia, IPS dr. Laurențiu Streza, pr. prof.dr. Vasile Oltean, arh. Teofil Mihăilescu, Adelin Petrișor, Daniela Zeca Buzura, arh. Augustin Ioan, Stela Popescu, Iulia Badea-Guériteé, jurnalist la Courrier International, Paris, Larry Watts (S.U.A.) și mulți alții. De asemenea, ediția din acest an sărbătorește, împreună cu U.S.R. Filiala Brașov cei peste 65 de activitate ai Filialei și aduce în atenția brașovenilor nume precum: Ion Topolog, Daniel Dragăn, Ioan Gliga etc.

- SERI CULTURALE DE EXCEPȚIE

Ediția din 2014 a Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov propune brașovenilor seri culturale magice, în compania artiștilor de tot felul: de la soliștii Operei și Filarmonicii Brașov (Gabriela Hazarian, Valentina Mărgăraș, Cristina Radu, Liviu Iftene, Adrian Mărcan), la instrumentiști de excepție (Ovidiu Mezei, Cvartetul Gaudeamus, Costin Soare ), la actori (George Custură, Elena Popa), folkisti și interpreți de muzică folk, pop-rock, jazz, muzică franțuzească (Magda Puskas, Ioan Gyuri Pascu, Silvan Stâncel, Ovidiu Scridon, Alexandra Fits și Guido van de Meent (Olanda) etc.).

Duminica va fi dedicată folclorului autohton dar și de peste granițe și va prilejui intâlniri memorabile cu albume de folclor proaspăt lansate ( Sofia Boca, Florina Trif, Diana Gherman, Roxana și Septimiu Pop, Mihaela și Cirprian Istrate), cu interpreți consacrați de muzică populară romanească: Rozalia Oprea, Marinela Albu, Rodica Pop Seling, Cristina Gheorghiu, Aurelian Suciu, Daniel Rosalim, Maria Butilă, Lucia Potra, Dumitru Dobrican și Dănțăușii din Groși, Cvintetul Vocal Anatoly dar și cu invitați care vor aduce tradițiile și obiceiurile din Malaysia pe scena Târgului.

Ediția a XI-a a Târgului Internațional de Carte și Muzică de la Brașov scrie istoria unui nou deceniu al întâlnirii dintre tradiție și contemporan, dintre carte și muzică, dintre cititori și scriitori într-o atmosfera armonioasă, inconfundabilă.

Expoziții:

Valeria Petriu - icoane pe sticlă

Petrică Buhnici - sculptură

Art Addict Atelier - pictură

Detalii suplimentare puteți afla pe: www.libriscultural.ro, www.libris.ro și blog.libris.ro.