Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert 'Musica Viva': O călătorie prin lumea dansului popular european

Publicat: miercuri, 5 Februarie 2014 , ora 11.26

Sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17.00, va avea loc la Universitatea Națională de Muzică - Sala Dinu Lipatti un concert de muzică de cameră, în compania pianistei Andreea Butnaru și a violoncelistului Florin Mitrea, membri ai ansamblului "Musica Viva". Invitata acestui concert este violonista Laura Sandru.

"Expresie a bucuriei, a comuniunii și a ritualului, dansul, în culturile europene, este unul din marile izvoare de inspirație ale muzicii culte. Vă invităm la expresii de dans și de joc care au dăinuit peste veacuri, într-o înlănțuire de partituri sonore celebre: Bach, Sarasate, Schumann, Martinu, Elgar, Monti și Dimitrescu." - Andreea Butnaru

In program:
Bach - Preludiu, Loure și Gavotte en Rondeau pentru vioară solo
R. Schumann - Piese în ton popular pentru violoncel și pian
P. Sarasate - Zigeunerweisen (Melodii țigănești) pentru vioară și pian
B. Martinu - Variațiuni pe teme slovace pentru violoncel și pian
E. Elgar - Salut d'amour
Monti - Csardas
C. Dimitrescu - Dans țărănesc

Interpretează:
Andreea Butnaru- pianistă
Florin Mitrea - violoncelist
Laura Sandru - vioară

Laura Sandru - tânără violonistă, absolventă a Liceului "George Enescu", studentă la clasa prof. Gabriel Croitoru, câștigătoare a numeroase concursuri și stagii de specializare.

Elementul de originalitate al acestui proiect este faptul că distanța dintre muzicieni și public dispare prin dialogul dintre muzicienii și participanții de la final. Inainte de fiecare bucată muzicală vom afla povești despre compozitori, contextul în care au creat și specificul bucăților muzicale interpretate.

Evenimentul va avea loc sâmbata, 15 februarie, de la ora 17.00, în Sala Dinu Lipatti a Universității Naționale de Muzică din București.
La final, publicul va putea adresa întrebări, pe marginea temelor prezentate.
Concertul de muzică de cameră este organizat de Fundația Calea Victoriei în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică din București.

Acest concert se înscrie în seria evenimentelor lansate în 2012 - DIALOGURILE MUZICALE, proiect inițiat de Fundația Calea Victoriei și pianista Andreea Butnaru.

Elevii și studenții care nu au mijloace materiale pot solicita gratuitate, printr-un mesaj pe contact@victoriei.ro - si vor participa la concert, în funcție de locurile disponibile. Detalii: www.fundatiacaleavictoriei.ro

.