Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Povestea soldatului de Igor Stravinski la Ateneul Român

Publicat: miercuri, 22 Ianuarie 2014 , ora 11.00

Filarmonica "George Enescu" și Asociația "Clasic e fantastic" anunță că, la cererea publicului, primul concert-spectacol al anului 2014, Povestea soldatului de Igor Stravinski se va relua duminică, 16 februarie 2014, de la ora 11:00.

Proiectul prezentat de Cristina Sârbu aduce în atenție Povestea soldatului de Igor Stravinski.
Interpretează:
Trio MOZAIC: OANA SPÂNU-VIȘENESCU - vioară
EMIL VIȘENESCU - clarinet
DIANA SPÂNU-DĂNILĂ - pian
Povestitorul - ANCA SIGARTĂU
Soldatul - MIHAI BISERICANU
Dracul - SANDU MIHAI GRUIA

Cuvântul interpreților:
Povestea Soldatului este o metaforă a omului supus greșelii, încercat într-o existență efemeră de ispite dominatoare, deposedat de suflet și de puterea de a iubi.
Este o imagine parabolică a omului înlănțuit în propriile sale slabiciuni, rătăcitor pe drumuri îndepărtate de adevăr, fermecat de strălucireac falselor valori. Este omul de azi și dintotdeauna, mereu nefericit, neștiutor în a prețui ceeea ce i s-a dăruit. Este o variantă a mitului faustian în care sufletul vândut este o vioară însuflețită de harul muzicii, pierdut și recăpătat odată cu ea. Dar greșeala nu are puterea veșniciei, iar căința aduce după sine iertarea. Sorgintea divina a iertării dăruiește omului a doua șansă și puterea renașterii interioare în a o lua de la capăt. Aici, cei doi autori au supradimensionat răul, și au înfrânt omul., dar noi, interpreții acestui spectacol, nu de dragul unui final fericit, ci din convingerea că ceea ce a dăruit Dumnezeu omenirii prin sacrificiul christic nimeni nu poate schimba, dăm ultimul cuvânt omului, renăscut în a doua lui șansă, mai înțelept, mai profund, mai iubitor.
Bucurați-vă, deci, dragi spectatori de mesajul vindecător al artei și de… iubire!

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 7 ani.