Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Octombrie 2022

Publicat: sâmbătă, 1 Octombrie 2022 , ora 12.36
Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Miercuri, 5 octombrie 2022, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la Barbican Hall din Londra. Dirijor Sakari Oramo. Solist pianistul Boris Giltburg. Serghei Rahmaninov - Concertul nr. 2 op 18 în do minor pentru pian și orchestră; Sophie Lacaze - Lucrarea "Sigh of Stars" (p.a.a); Serghei Prokofiev - Suita a I-a din muzica baletului "Cenușăreasa".


Joi, 13 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Hanovra. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Germane din Hanovra la Studioul Mare al Radiodifuziunii Germane din Hanovra. Dirijor Leonard Slatkin. Solistă violoncelista Harriet Krijgh. Cindy McTee - Lucrarea "Double Play"; Camille Saint-Saëns - Sonata nr. 1 op. 32 în do minor pentru violoncel și pian în aranjament pentru violoncel și orchestră; Antonín Dvoűák - Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor "Din lumea nouă".


Vineri, 14 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Corul și Orchestra Radiodifuizunii Bavareze la "Isarphilharmonie" din München. Dirijor Duncan Ward. Soliști: soprana Maria Bengtsson, altista Wiebke Lehmkuhl, tenorul Maximilian Schmitt și basul Georg Zeppenfeld. Felix Mendelssohn - Oratoriul "Elias".


Sâmbătă, 15 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Milano. Umberto Giordano - Opera "Fedora". Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Scala din Milano. Dirijor Marco Armiliato. Din distribuție: sopranele Sonya Yoncheva și Mariangela Sicilia, tenorul Roberto Alagna și baritonul George Petean.


Joi, 20 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la Paris. Concert susținut de Orchestra Natională a Franței la Auditoriumul "Radio France" din Paris. Dirijor Riccardo Muti. Solistă violonista Julia Fischer. Felix Mendelssohn - Concertul op. 64 în mi minor pentru vioară și orchestră; Georges Bizet - Simfonia a I-a în Do major; Ottorino Respighi - Poemul simfonic "Pinii din Roma".

Vineri, 21 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Sala "Hercule" din München. Dirijor Alan Gilbert. Solist pianistul Kirill Gerstein. Serghei Rahmaninov - Rapsodia op. 43 pe o temă de Paganini pentru pian și orchestră; Richard Strauss - Burlesca pentru pian și orchestră; Johannes Brahms/Arnold Schönberg - Cvartetul cu pian op. 25 în sol minor în aranjament pentru orchestră.

Miercuri, 26 octombrie 2022, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Wolfgang Amadeus Mozart - Opera "Cosi fan tutte". Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei de Stat din Bavaria pe scena Teatrului Național din München. Dirijor Vladimir Jurowski. Din distribuție: sopranele Louise Alder, Avery Amereau și Sandrine Piau, tenorul Sebastian Kohlhepp, baritonul Konstantin Krimmel și basul Christian Gerhaher.