Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Iulie 2022

Publicat: vineri, 1 Iulie 2022 , ora 16.27
Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Marți, 5 iulie 2022, ora 21.05
Transmisie directă de la Middelburg, Țările de Jos. Recitalul "Lacul Thun" susținut de violonista Lisa Jacobs, violoncelista Harriet Krijgh și pianista Lauma Skride la Sala de concert "Zeeuwse". Johannes Brahms - Sonata a II-a op. 99 în Fa major pentru violoncel și pian și Sonata a III-a op 108 în re minor pentru vioară și pian; Clara Schumann - Trei Romanțe op. 22 pentru vioară și pian.


Joi, 14 iulie 2022, ora 22.10 
Transmisie directă de la 'Champ de Mars' din Paris, cu ocazia Zilei Naționale a Franței. Concert susținut de Corul Radio France și Orchestra Națională a Franței. Dirijor Cristian Măcelaru. Soliști: soprana Nadine Sierra, baritonul Erwin Schrott, pianista Alice Sara Ott, violoncelistul Gautier Capucon, mezzosoprana Lea Desandre, tenorul Stanislas de Barbeyrac, violonistul Leonidas Kavakos.


Vineri, 15 iulie 2022, ora 21.30
Transmisie directă de la Londra. Prima Noapte la BBC Proms. Concert susținut de Corul BBC, Corul "Crouch End Festival" și Orhestra Simfonică BBC la Royal Albert Hall din Londra. Dirijor Sakari Oramo. Soliști: soprana Masabane Cecilia Rangwanasha, mezzosoprana Jennifer Johnston, tenorul Freddie De Tommaso și bas-baritonul Kihwan Sim. Giuseppe Verdi - Messa da Requiem.


Joi, 21 iulie 2022, ora 21.00
Transmisie directă de la Montpellier. Concert susținut de Corul Radio France și Orchestra Națională a Franței la Catedrala "Sfântul Petru" din Montpellier. Dirijor Cristian Măcelaru. Sir Edward Elgar - Ciclul de cântece op. 37 "Peisaje cu marea" (solistă mezzosoprana Marianne Crebassa); Ralph Vaughan Williams - Simfonia nr. 1 "Simfonia Mării" (soliști soprana Lucy Crowe și baritonul Gerald Finley).


Luni, 25 iulie 2022, ora 16.50
Transmisie directă de la Festivalul de la Bayreuth. Richard Wagner - Opera "Tristan și Isolda". Spectacol susținut de Corul și Orchestra Festivalului la Teatrul din Bayreuth. Dirijor Cornelius Meister. Din distribuție: sopranele Catherine Foster și Ekaterina Gubanova, tenorul Stephen Gould, basul Georg Zeppenfeld.


Marți, 26 iulie 2022, ora 21.00
Transmisie directă de la Festivalul din Verbier. Recital susținut de pianistul Daniil Trifonov și Cvartetul de coarde "Ebène". Joseph Haydn - Cvartetul de coarde op. 20 nr. 4 în Re major "Soarele"; Dmitri Șostakovici- Cvaretul de coarde nr. 8 op. 110 în do minor; César Franck - Cvintetul cu pian în fa minor.


Vineri, 29 iulie 2022, ora 21.00
Transmisie directă de la Festivalul de la Salzburg. Spectacol susținut de Corul de copii al Festivalului de la Salzburg, Corul Operei de Stat din Viena și Orchestra Filarmonică din Viena la Sala Mare a Festivalului de la Salzburg. Dirijor Franz Welser-Möst. Din distribuție: soprana Asmik Grigorian, mezzosoprana Hanna Schwarz, contralta Karita Mattila, baritonii Misha Kiria și Roman Burdenko. Giacomo Puccini - Triptic (Gianni Schicchi, Il Tabarro și Suor Angelica).