Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni Directe Internaționale - Mai 2018

Publicat: marți, 1 Mai 2018 , ora 16.06

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Vineri 4 mai 2018, 21.30

Transmisiune directă de la Dublin. Concertul susținut de Orchestra „Simfonică a Radioteleviziunii Naționale Irlandeze Sala de concerte. Dirijor Stefan Asbury. Johannes Brahms – Variațiuni op.56a pe o temă de Haydn; Gerald Barry – Concertul pentru orgă (solist Thomas Trotter); Piotr Ilici Ceaikovski – Simfonia a VI-a op.74 în si minor „Patetica”..

Sâmbătă 5 mai 2018  , 20.00

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Charles Gounod - "Romeo și Julieta".Cu: Ailyn Perez. Charles Castronovo, Karine Deshayes, Kwangchul Youn. Dirijor Placido Domingo.

Miercuri 9 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Poole. Concertul susținut de Orchestra Simfonică din Bournemouth la "Lighthouse". Dirijor Kirill Karabits. Solist pianistul Simon Trpèeski. Edward Elgar - Uvertura de concert op.50 "În sud"; Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul nr.1 op.23 în si bemol minor; William Walton - Simfonia I în si bemol minor pentru pian și orchestră.

Vineri 11 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Stoke-on-Trent, Marea Britanie. Concertul susținut de Orchestra Simfonică Filarmonică BBC la "Victoria Hall".Dirijor Ben Gernon. Solist cornistul Stefan Dohr. Richard Wagner - Uvertura operei "Rienzi"; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr. 2 KV 417 în Mi bemol major pentru corn și orchestră; Weber/Berlioz - "Invitație la dans"; Ludwig van Beethoven - Simfonia a VII-a op.92 în La major.

Sâmbătă 12 mai 2018, 20.00

Transmisiune directă de la Opera de Stat din Viena. Camille Saint-Saëns - "Samson și Dalila". Cu: Elina Garanca, Roberto Alagna, Carlos Alvarez, Sorin Coliban, Corul și Orchestra Operei de Stat din Viena, dirijor Marco Armiliato.

Miercuri 16 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra la "Royal Festival Hall". Dirijor Krzystof Urbanski. Solist pianistul Kirill Gerstein. Igor Stravinski - "Scherzo à la Russe" și Muzica baletului "Pasărea de foc"; Ludwig van Beethoven - Concertul nr.5 op.73 în Mi bemol major "Imperialul" pentru pian și orchestră.

Joi 17 mai, 21.00

Transmisiune directă de la Hanovra. Concertul susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii din Hanovra la Studioul Mare a Radiodifuziunii Germane din Hanovra. Dirijor Xian Zhang. Solist pianistul Denis Kozhukhin. Serghei Rahmaninov - "Vocaliza" op.34 nr.14; Camille Saint-Saëns - Concertul nr.2 op.22 în sol minor pentru pian și orchestră; Serghei Prokofiev - Simfonia a VI-a op.111 în mi bemol minor.

Marți 22 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concertul susținut de Orchestra „Britten Sinfonia” la „Barbican Hall”. Dirijor Thomas Adès. Solist pianistul Nicolas Hodges. Gerald Barry – Concertul pentru pian și orchestră; Ludwig van Beethoven – Simfoniile a IV-a op.60 în Si bemol major și a V-a op.67 în do minor.

Joi 24 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concertul susținut de Orchestra „Philharmonia” din Londra la „Royal Festival Hall”. Dirijor Daniele Gatti. Felix Mendelssohn – Simfonia a IV-a op.90 în La major „Italiana”; Johannes Brahms – Simfonia a II-a op.73 în Re major.

Vineri 25 mai, 20.25

Transmisiune directă de la Stockholm. Concertul susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Suedeze la „Berwaldhallen”. Dirijor Cristian Măcelaru. Solist violonistul Nikolaj Znaider. Karol Szymanowski – Concertul nr.1 op.35 pentru vioară și orchestră; Igor Stravinski – Poemul simfonic „Cântecul privighetorii”; George Enescu – Rapsodia Română nr.1 op.11 în La major.

Joi 31 mai, 21.30

Transmisiune directă de la Palatul "Schönbrunn". Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena. Dirijor Valeri Gergiev. Solistă soprana Anna Netrebko. Gioachino Rossini - Uvertura operei "Wilhelm Tell"; Giuseppe Verdi - Uvertura operei "Forța destinului"; Giacomo Puccini - Aria "Vissi d’arte, vissi d’amore" din "Tosca"; Pietro Mascagni - Interludiu orchestral din "Cavalleria rusticana"; Giuseppe Verdi - Marșul triumfal din "Aida"; Giuseppe Verdi - Muzică de balet din "Aida"; Piotr Ilici Ceaikovski - Dans napolitan din baletul "Lacul lebedelor"; Serghei Prokofiev - "Montagues și Capulets" din Suita nr.2 op.64b "Romeo și Julieta"; Francesco Cilea - Aria "Io son l’umile ancella" din "Adriana Lecouvreur"; Giacomo Puccini - Intermezzo orchestral din "Manon Lescaut"; Ruggero Leoncavallo - Aria "Stridono lassù" din opera Paiațe".