Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Ianuarie 2018

Publicat: luni, 1 Ianuarie 2018 , ora 18.15

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Luni, 1 ianuarie 2018,  ora 12.15
Transmisiune directă de la Viena. Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena. Dirijor Riccardo Muti. În program: lucrări de Johann Strauss - fiul, Johann Strauss - tatăl, Josef Strauss, Franz von Suppé și Alphons Czibulka.


Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, ora 19.30

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Pietro Mascagni - "Cavalleria rusticana" cu: Ekaterina Semenchuk, Roberto Alagna și źeljko Luèiæ.


Joi, 18 ianuarie 2018, ora 21.30
Transmisiune directă de la Manchester.
Concert susținut de Orchestra "Hallé" la "Bridgewater Hall". Dirijor Mark Elder. Solistă violoncelista Alisa Weilerstein. Dmitri Șostakovici - Patru Romanțe op.46 după Poeme de Pușkin; Concertul nr.1 op.107 în Mi bemol major pentru violoncel și orchestră și Simfonia a V-a op.47 în re minor.


Vineri, 19 ianuarie 2018, ora 21.00

Transmisiune directă de la Stuttgart. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart la Sala "Beethoven, Liederhalle". Dirijor Teodor Currentzis. Anton Bruckner - Simfonia a IX-a în re minor.


Joi, 25 ianuarie 2018, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii Daneze. Dirijoare Marin Alsop. Solistă violonista Hilary Hahn. Maurice Ravel - Suita a II-a din Muzica baletului "Daphnis și Chloé; Serghei Prokofiev - Concertul nr.1 op.19 în Re major pentru vioară și orchestră.


Joi, 25 ianuarie 2018, ora 21.30

Transmisiune directă de la Bristol. Concert susținut de Orchestra "Academy of St. Martin in the Fields" la "Colston Hall". Solist și dirijor violonistul Joshua Bell. Antonio Vivaldi - Ciclul de concerte op.8 "Anotimpurile"; Edgar Meyer - Uvertură pentru vioară și orchestră; Ludwig van Beethoven - Simfonia a II-a op.36 în Re major.


Vineri, 26 ianuarie 2018, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la "Herkulessaal". Dirijor Simon Rattle. Robert Schumann - Simfonia a III-a op.97 în Mi bemol major "Renana"; Gustav Mahler - "Cântecul pământului".


Sâmbătă, 27 ianuarie 2018, ora 20.00

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Giacomo Puccini - "Tosca" cu: Sonya Yoncheva, Vittorio Grigolo Bryn Terfel, Patrick Carfizzi.