Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Mai 2017

Publicat: luni, 1 Mai 2017 , ora 11.48

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Miercuri, 3 mai 2017, ora 21.30
Transmisiune directă de la Poole. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Bournemouth la Sala "Lighthouse". Dirijor James Gaffigan. Solistă violonista Alexandra Soumm. Claude Debussy - Preludiul la după amiaza unui faun; Edouard Lalo - Simfonia spaniolă op.21 în re minor; Nikolai Rimski-Korsakov - Suita Simfonică "Șeherazada".

Vineri, 5 mai 2017, ora 20.00
Transmisiune directă de la Stockholm. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stockholm la Sala "Berwald". Dirijor Daniel Harding. Solist violonistul Joshua Bell. Ernest Chausson - "Poemul" pentru vioară și orchestră; Maurice Ravel - Rapsodia "Tzigane" pentru vioară și orchestră; Gustav Mahler - Simfonia a V-a în do diez minor.

Duminică, 7 mai 2017, ora 12.00
Transmisiune directă de la Hamburg. Concert susținut de Orchestra Elbphilharmonie a Radiodifuziunii Germane din Hamburg la Elbphilharmonie. Dirijor Thomas Hengelbrock. Solist contratenorul Philippe Jaroussky. Henry Purcell - Suita din opera "Crăiasa Zânelor"; Hector Berlioz - Ciclul de cântece op. 7 "Nopți de vară"; Felix Mendelssohn - selecțiuni din muzica de scenă "Visul unei nopți de vară".

Joi, 11 mai 2017, ora 21.30
Transmisiune directă de la Barcelona. Concert susținut de "Academia de muzică veche" din Berlin la Sala "Pablo Casals" - Auditorium. Johann Sebastian Bach - Concertele Brandenburgice nr.1 BWV.1046 în Fa major, nr.3 BWV.1048 în Sol major și nr.6 BWV.1051 în Si bemol major, Suitele pentru orchestră nr.2 BWV.1067 în si minor și nr.4 BWV.1069 în Re major.

Vineri, 12 mai 2017, ora 21.00
Transmisiune directă de la Praga. Concert de deschidere a Festivalului Internațional "Primăvara la Praga". Concertul susținut de Orchestra Filarmonică din Viena la Sala "Smetana". Dirijor Daniel Harding. Dirijor Daniel Barenboim. Bedrich Smetana - Ciclul de Poeme simfonice "Patria mea".

Miercuri, 17 mai 2017, ora 21.30
Transmisiune directă de la Birmingham. Concert susținut de Orchestra Simfonică a orașului Birmingham la "Symphony Hall". Dirijoare Karina Canellakis. Solist pianistul Cédric Tiberghien. César Franck - Poemul simfonic "Vânătorul blestemat"; Camille Saint-Saëns - Concertul nr.5 op.103 în Fa major pentru pian și orchestră; Serghei Rahmaninov - Trei Dansuri simfonice op.45.

Joi, 18 mai 2017, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Copenhaga. Dirijor Adám Fischer. Gustav Mahler - Simfonia a VI-a în la minor.

Vineri, 19 mai 2017, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Sala "Gasteig". Dirijor Mariss Jansons. Robert Schumann - Simfonia I op.38 în Si bemol major "Primăvara"; Thomas Larcher - Lucrarea "A Padmore Cycle" pentru tenor și orchestră (solist: tenorul Mark Padmore); Maurice Ravel - Poemul coregrafic "Valsul".

Marți, 23 mai 2017, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Londra la "Barbican Hall". Dirijor Bernard Haitink. Gustav Mahler - Simfonia a IX-a în Re major.

Joi, 25 mai 2017, ora 21.00
Transmisiune directă de la Praga. Festivalul "Primăvara la Praga". Concert susținut de "Orchestra of the Age of Enlightenment" la Sala "Dvorak - Rudolfinum". Dirijor William Christie. André Campra - Suita "Sărbătorile Venețiene"; Johann Caspar Ferdinand Fischer - Suita nr.7 în sol minor din Colecția op.1 "Jurnalul primăverii"; Johann Sebastian Bach - Suitele nr.3 BWV.1068 în Re major și nr.4 BWV.1069 în Re major; Jean Philippe Rameau - Suita "Indiile Galante".