Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - Ianuarie 2017

Publicat: duminică, 1 Ianuarie 2017 , ora 13.13

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Duminică, 1 ianuarie 2017, ora 12.15
Transmisiune directă de la Viena. Concert de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena. Dirijor Gustavo Dudamel. În program: lucrări de Franz Lehár, Emile Waldteufel, Johann Strauss - fiul, Johann Strauss - tatăl, Josef Strauss, Eduard Strauss, Franz von Suppé, Carl Michael Ziehrer și Otto Nicolai.

Miercuri, 11 ianuarie, ora 21.15
Transmisiune directă de la Hamburg.
Inaugurarea noii săli de concerte "Elbphilharmonie". Concert susținut de Corul Radiodifuziunii Bavareze, Corul și Orchestra "Elbphilharmonie" ale Radiodifuziunii din Hamburg la Sala de concerte "Elbphilharmonie. Dirijor Rhomas Helgenbrock. Soliști: soprana Anja Harteros, mezzosoprana Wiebke Lehmkuhl, contratenorul Philippe Jaroussky, baritonul Bryn Terfel. La orgă Iveta Apkalna. În program: lucrări de Beethoven, Cavalieri, Liebermann, Messiaen, Praetorius, Rihm, Wagner și Zimmermann.


Joi, 12 ianuarie, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Solist: violonistul Leonidas Kavakos. Johann Sebastian Bach - Concertul BWV.1052 în re minor pentru vioară și orchestră; Alban Berg - Concertul pentru vioară și orchestră "În memoria unui Înger"; Richard Strauss - Poemul simfonic op.20 "Don Juan"; Johannes Brahms - Concertul op.77 în Re major pentru vioară și orchestră.

Joi, 19 ianuarie, ora 21.30
Transmisiune directă de la Londra.
Concert susținut de Orchestra Simfonică din Londra la "Barbican Hall". Dirijor Sir Simon Rattle. Mark-Anthony Turnage - Piesa "Remembering, In Memoriam Evan Scofield"; Gustav Mahler - Simfonia a VI-a în la minor "Tragica".

Vineri, 20 ianuarie, ora 21,00
Transmisiune directă de la Stuttgart.
Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stuttgart. Dirijor Christoph Eschenbach. Solist pianistul Tzimon Barto. Wolfgang Amadeus Mozart- Rondo KV 386 în La major pentru pian și orchestră; Wolfgang Rihm- Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră; Richard Strauss- Burlesca în re minor pentru pian și orchestră; Ludwig van Beethoven - Simfonia a VIII-a op 93 în Fa major 

Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 20.00
Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Charles Gounod "Romeo și Julieta" cu: Diana Damrau și Vittorio Grigolo. Dirijor Gianandrea Noseda.


Miercuri, 25 ianuarie, ora 21.30

Transmisiune directă de la Poole. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Bournemouth la "Lighthouse". Dirijor Kirill Karabits. Solist Valeriy Sokolov. Serghei Prokofiev - Concertul nr. 2 op.63 în sol minor pentru vioară și orchestră; Dmitri Șostakovici - Simfonia a VIII-a op.65 în do minor.


Joi, 26 ianuarie, ora 21.30

Transmisiune directă de la Glasgow. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC - Scoția la Sala Primăriei. Dirijor Thomas Dausgaard. Solist violoncelistul Steven Isserlis. Antonin Dvorak - Concertul op.104 în si minor pentru violoncel și orchestră; Edward Elgar - Simfonia I op.55 în La bemol major


Vineri, 27 ianuarie, ora 21.00

Transmisiune directă de la Munchen. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la "Herkulessaal". Dirijor Mariss Jansons. Solistă mezzosoprana Waltraud Meier. Vladimir Sommer - Uvertura "Antigona"; Gustav Mahler - Ciclul de lieduri "Cântecele copiilor morți"; Serghei Rahmaninov - Dansurile simfonice op.45.


Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 20.00

Transmisiune directă de la Teatrul "Metropolitan" din New York. Gioachino Rossini - "Bărbierul din Sevilla" cu: Peter Mattei, Pretty Yende. Dirijor Maurizio Benini.