Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - octombrie 2016

Publicat: sâmbătă, 1 Octombrie 2016 , ora 11.45

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Joi, 6 octombrie 2016, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Naționale Daneze la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Copenhaga. Dirijor Louis Langrée. Solist violonistul Guy Braunstein. Oliver Messiaen - "Ofrande uitate"; Camille Saint-Saëns - Concertul nr.3 op.61 în si minor pentru vioară și orchestră; Hector Berlioz - Simfonia Fantastică op.14.


Miercuri, 12 octombrie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Poole. Concert susținut de Orchestra Simfonică din Bournemouth la Centrul "Lighthouse". Dirijor Kiril.l Karabits. Solist pianistul Simon Trpèeski. Piotr Ilici Ceaikovski - "Capriciul Italian" op.45; Serghei Rahmaninov - Rapsodia op.43 pe o temă de Paganini; William Walton - Simfonia a II-a.


Joi, 13 octombrie 2016, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Naționale Daneze la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Copenhaga. Dirijor Thomas Dausgaard. Solist pianistul Alexandre Tharaud. Maurice Ravel - Suita "Mormântul lui Couperin"; Hans Abrahamsen - Concertul pentru mâna stângă, pentru pian și orchestră; César Franck - Simfonia în re minor.


Miercuri, 19 octombrie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Orchestra Simfonică BBC la "Barbican Hall". Dirijor Semyon Bychkov. Solist pianistul Kirill Gerstein. Piotr Ilici Ceaikovski - Concertul nr.2 op.44 în Sol major și Simfonia op.58 în si minor "Manfred.


Joi, 20 octombrie 2016, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul "Monteverdi" și Orchestra Simfonică din Londra la "Barbican Hall". Dirijor John Eliot Gardiner. Soliste: violonista Alina Ibragimova și soprana Lucy Crowe. Felix Mendelssohn - Concertul op.64 în mi minor pentru vioară și orchestră și Simfonia a II-a op.52 în Si bemol major "Cântec de slavă".


Vineri, 21 octombrie 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Sala "Gaszeig". Dirijor Mariss Jansons. Gustav Mahler - Simfonia a IX-a în Re major.


Joi, 27 octombrie 2016, ora 20.30

Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Naționale Daneze la Sala Radiodifuziunii. Dirijor Yuri Temirjanov. Solist basul Alexander Vinogradov. Gyorgy Sviridov - Triptic pentru orchestră; Modest Musorgski - "Cântecele și Dansurile morții"; Antonin Dvorák - Simfonia a VIII-a op.88 în Sol major.


Vineri, 28 octombrie 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la Madrid. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Spaniole la "Teatro monumental". Dirijor Enrique García Asensio. Oscar Esplá - Poemul simfonic "Don Quijote"; Jesús Guridi - Poemul simfonic "Aventura lui Don Quijote"; Richard Strauss - Poemul simfonic op.35 "Don Quixote" (solist violoncelistul Asier Polo).