Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - mai 2016

Publicat: duminică, 1 Mai 2016 , ora 10.06

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Joi, 5 mai 2016, ora 20.00

Transmisiune directă de la Opera de Stat din Viena. Giacomo Puccini - „Turandot” cu: Lise Lindstrom, Johan Botha, Anita Hartig, Dan Paul Dumitrescu. Dirijor Gustavo Dudamel.


Vineri, 6 mai 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la München.
Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii Bavareze la „Herkulessaal”. Dirijor Karl-Heinz Steffens. Johannes Brahms – Uvertura Tragică, Simfonia a III-a op.90 în Fa major și „Cîntecul Destinului”op.54; Max Reger – Recviemul op.144b.


Duminică, 8 mai 2016, ora 16.00
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concerte a Radiodifuziunii din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Solistă pianista Lise de la Salle. Serghei Rahmaninov – Concertul nr.4 op.40 în sol minor pentru pian și orchestră; Carl Nielsen – Simfonia a VI-a „Sinfonia semplice”


Luni, 16 mai 2016, ora 17.00
Transmisiune directă de la Opera Bavareză de Stat din München
. Richard Wagner - "Maeștrii cântăreți din Nürnberg" cu Wolfgang Koch, Jonas Kaufmann, Christof Fischesser, Kevin Conners, Markus Eiche, Ulrich Ress, Francesco Petrozzi, Sara Jakubiak, Okka von der Damerau, Corul și Orchestra Operei de Stat din München. Dirijorul corului: Sören Eckhoff. Dirijor Kirill Petrenko.


Joi, 26 mai 2016, ora 21.30
Transmisiune directă de la Viena. Concert susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena la Palatul „Schönbrunn”. Dirijor Semyon Bychkov. Soliste: pianistele Katia Labèque și Marielle Labèque. Georges Bizet – „Farandila” din Suita nr.2 „Arleziana”; Hector Berlioz – Marșul „Rákóczi” din „Damnațiunea lui Faust” op.24; Francis Poulenc – Concertul în re minor pentru două piane și orchestră; Maurice Ravel – Suita nr.2 „Daphnis și Chloé” și „Bolero”; .


Vineri, 27 mai 2016, ora 21.00

Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică ale Radiodifuziunii Bavareze la „Herkulessaal”. Dirijor Simon Rattle. Soliști: soprana Marlis Petersen, tenorul John Mark Ainsley și bas-baritonul Florian Boesch. Joseph Haydn – Oratoriul „Anotimpurile”.


Duminică, 29 mai 2016, ora 12.00

Transmisiune directă de la Hamburg. Concert susținut de Orchestra „Elbphilharmonie” a Radiodifuziunii din Hamburg la „Laeiszhalle”. Dirijor Michal Nesterowicz. Solist pianistul Nikolae Tokarev. Edvard Grieg – Concertul op.16 în la minor pentru pian și orchestră; Serghei Prokofiev – Simfonia a V-a op.100 în Si bemol major.