Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale - august 2015

Publicat: sâmbătă, 1 August 2015 , ora 11.13

Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Sâmbătă, 1 august, ora 16.50
Festivalul "Richard Wagner" de la Bayreuth - 2015. Transmisiune directă de la Festspielhaus. "Amurgul Zeilor" cu Stefan Vinke, Alejandro Marco-Buhrmester, Stephen Milling, Albert Dohmen, Catherine Foster, Allison Oakes, Claudia Mahnke, Anna Lapkovskaja, Christiane Kohl, Mirella Hagen, Julia Rutigliano, Corul și Orchestra Festivalului de la Bayreuth, dirijor Kirill Petrenko.


Vineri, 14 august, ora 20.30

Transmisiune directă de la Lucerna. Concert susținut de Orchestra Festivalului de la Lucerna la Centrul de Cultură și Congrese. Dirijor Bernard Haitink. Solistă: soprana Anna Lucia Richter. Joseph Haydn - Simfonia nr.60 în Do major "Distratul"; Gustav Mahler - Simfonia a IV-a în Sol major.


Sâmbătă, 15 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Varșovia. Concert susținut de Orchestra "Sinfonia" Varșovia la Sala Filarmonicii. Dirijor Alexander Vedernikov. Solist: pianistul Nikolai Lugansky. Frederic Chopin - Concertele nr.1 op.11 în mi minor și nr.2 op.21 în fa minor pentru pian și orchestră.


Luni, 17 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Orchestra Regală "Concertgebouw". Dirijor Daniel Harding. Anton Bruckner - Simfonia a V-a în Si bemol major.


Marți, 18 august, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC-Proms. Concert susținut de Orchestra "West Eastern Divan" la "Royal Albert Hall". Dirijor Daniel Barenboim. Arnold Schoenberg - Simfonia de cameră nr.1 op.9; Ludwig van Beethoven - Triplul concert op.56 în Do major pentru pian, vioară, violoncel și orchestră (soliști: Daniel Barenboim; Guy Braunstein și Kian Soltani); Piotr Ilici Ceaikovski - Simfonia a IV-a op.36 în fa minor.


Miercuri, 19 august, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Festivalul BBC-Proms. Concert susținut de Orchestra Regală a Filarmonicii din Londra la "Royal Albert Hall". Dirijor Charles Dutoit. Debussy/Büsser - Mica suită pentru pian la patru mâini în aranjament pentru orchestră; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul Nr.22 KV.482 în Mi bemol major pentru pian și orchestră (solistă: Elisabeth Leonskaja); Dmitri Șostakovici - Simfonia nr.15 op.141 în La major.


Vineri, 21 august, ora 21.00

Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Orchestra Regală "Concertgebouw". Dirijor Daniel Harding. Antonin Dvorak - Uvertura de concert op.93 "Othello" și Simfonia a VIII-a op.88 în Sol major; Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr.18 KV.456 în Si bemol major pentru pian și orchestră; (solist: Kristian Bezuidenhout).